Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Mandat de arestare împotriva unui diplomat român


Autoritățile din Singapore au emis, vineri, un mandat de arestare împotriva diplomatului român Silviu Ionescu, acuzat că a fost implicat într-un accident mortal în această țară și care este căutat de asemenea prin Interpol, transmite France Presse. Interpolul a emis împotriva lui Ionescu o notă roșie, folosită de organizația internațională de poliție pentru a cere arestarea și extrădarea suspecților, a precizat Ministerul singaporez de Externe.
AFP amintește că, la 15 decembrie 2009, trei pietoni au fost loviți de o mașină a Ambasadei României din Singapore, iar dintre ei un bărbat de 30 de ani a murit la zece zile după aceea din cauza rănilor suferite. Ionescu, 49 de ani, fost însărcinat cu afaceri la Singapore și bănuit că a provocat accidentul, a fost rechemat din post de București la începutul anului. La începutul lui ianuarie, MAE român a cerut Înalții Curți de Casație și Justiție să deschidă o anchetă pe marginea accidentului mortal. La revenirea sa în România, la câteva zile după fapte, Silviu Ionescu a negat că se afla la volan, afirmând că mașina ambasadei fusese furată înainte de accident, menționează AFP.
Potrivit tratatelor internaționale, diplomații sunt protejați de imunitate în statele unde sunt acreditați, dar nu și în țările de origine. Potrivit MAE singaporez, însă, România are obligația morală de a-l convinge pe suspect să revină în Singapore pentru a se confrunta cu acuzațiile ce îi sunt aduse, adaugă France Presse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?