Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Locuitorii din Gologanu au sărbătorit ziua comunei


Locuitorii comunei Gologanu au sărbătorit, ieri, ziua localității. Data de 9 aprilie a fost aleasă ca ziua comunei deoarece, în această zi, a fost numit primarul interimar al comunei nou reînființate în urmă cu șase ani. Evenimentul a fost marcat cu o petrecere organizată de edilii locali pentru toți gospodarii comunei. La eveniment au fost prezenți vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu și Dragoș Bîrlădeanu, dar și mai mulți primari din comunele învecinate. Comuna Gologanu a fost reînființată în anul 2004 la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și parlamentarilor PSD.

Manifestările au început cu o petrecere organizată de edilii locali pentru toți gospodarii comunei. Primarul din Gologanu, Dumitru Robu, a declarat că decizia ca 9 aprilie să fie declarată Ziua comunei Gologanu a fost aprobată de Consiliul Local. „9 aprilie este ziua comunei Gologanu și am stabilit în cadrul Consiliului Local ca această zi să o sărbătorim în fiecare an pentru că este ziua în care am fost numit primar interimar, după reînființarea comunei Gologanu”, a afirmat Dumitru Robu. El a spus că, deși a fost reînființată ca și comună în urmă cu doar șase ani, a reușit să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor din comuna sa.
„Ne mîndrim cu o serie de rezultate care sînt realizate în folosul oamenilor din comună. Deși există de numai șase ani, comuna Gologanu a reușit să realizeze o rețea de alimentare cu apă prin  fonduri SAPARD, un sediu nou pentru primărie care asigură condiții europene pentru desfășurarea activității, o școală finanțată de Banca Mondială. De asemenea, am modernizat grădinița din comună și am investit foarte mult și în domeniul sănătății. Avem un cabinet medical și un cabinet stomatologic, ambele dotate la standarde europene”, a precizat primarul din Gologanu, Dumitru Robu.

Asfalt și canalizare de 2,5 milioane de euro

Printre realizările pe care primarul Robu le bifează în activitatea sa pe anul 2009 se află și obiectivul de investiții privind asfaltarea drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare în comuna Gologanu. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane euro. Finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală și urmează să fie finalizat în acest an. Primarul Dumitru Robu, a declarat că acesta este cel mai mare proiect pe care l-a accesat pînă în acest moment.
„Acest proiect înseamnă canalizare, stație de epurare și asfaltarea drumurilor din interiorul comunei. Lucrările vor fi reluate săptămîna viitoare iar, la finele acestui an, locuitorii comunei vor beneficia de toate condițiile de trai existente în orașe. Este singurul proiect de acest tip din județul Vrancea și vreau să vă spun că toate aceste realizari au fost posibile cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, fără de care nu puteam să avem resursele financiare și sprijin în realizarea acestor proiecte”, a  precizat primarul Dumitru Robu.

Gologanu, o comună care se dezvoltă frumos

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu, a declarat că manifestările dedicate zilei comunei Gologanu reprezintă un moment deosebit pentru locuitori. „Comuna Gologanu este precum un copil de șase ani și mi se pare că la șase ani acest copil a crescut foarte frumos motiv pentru care meritați toate laudele și felicitările noastre”, a precizat Mircea Diaconu. Vicepreședintele Consiliului Județean a spus că președintele Marian Oprișan poate fi considerat ca fiind nașul acestei localități pentru că a insistat pentru reînființarea comunei. Mai mult, administrația locală din Gologanu a beneficiat de sprijinul președintelui Consiliului Județean în derularea investițiilor din ultimii ani. „De la această manifestare lipsește nașul dumneavoastră. Pentru că pe președintele Consiliului Județean îl puteți considera naș deoarece este cel care a insistat și a susținut reînființarea comunei Gologanu. Dar nașul a dovedit că are grijă de finii săi și tot ce ați realizat în comună are și contribuția nașului și de aceea trebuie să apreciem și efortul președintelui Consiliului Județean care are grijă de fiecare comunitate a județului Vrancea”, a mai precizat vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Mircea Diaconu. Comuna Gologanu a fost reînființată în anul 2004 la inițiativa președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, cu sprijinul parlamentarilor PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?