Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

O profesoară de informatică, a doua autoare a atentatului de la Moscova


O tînără profesoară de informatică din Daghestan, republică instabilă din Caucazul rusesc, a fost identificată de părinții săi într-o fotografie care o prezenta drept cea de-a doua autoare a atentatelor sinucigașe de la metroul din Moscova, soldate cu 40 de morți la 29 martie. „Soția mea și cu mine am recunoscut-o imediat pe fiica noastră, Mariam”, a declarat tatăl, Rasul Magomedov, conform site-ului ziarului Novaia Gazeta, adăugînd că nu poate crede că fiica sa era teroristă.
Magomedov a discutat cu o jurnalistă de la Novaia Gazeta după ce cîțiva prieteni i-au trimis pe telefonul mobil o fotografie cu fiica sa în vîrstă de 28 de ani, publicată pe Internet și prezentată ca fiind cea de-a doua autoare a atentatelor sinucigașe din capitala rusă.
Comisia de anchetă a Parchetului rus confirmase vineri că o adolescentă din Daghestan, Djanet Abdurahmanova, născută în 1992, era autoarea exploziei declanșate în stația de metrou Park Kulturi.
Ancheta continua pentru stabilirea identității autoarei atentatului de la stația Lubianka, în timp ce presa rusă afirma că ar putea fi o femeie originară din Cecenia.
Rasul Magomedov a povestit că soția sa a văzut-o pe fiica lor Mariam pentru ultima dată la 28 martie – cu o zi înaintea atentatelor din Moscova – cînd a însoțit-o la o piață din Mahacikala, capitala Daghestanului.
Mariam i-a spus atunci mamei sale că merge să viziteze o prietenă apoi se întoarce acasă, a adăugat tatăl. De atunci, părinții nu au mai avut vești de la fiica lor care, în fotografia publicată pe Internet, poartă același fular roșu ca atunci cînd a fost văzută ultima dată de mama sa.
Mariam locuia cu părinții săi în satul Balahani și din 2006 preda informatica la o școală din Daghestan. Tatăl subliniază că nu a observat niciodată la ea opinii extremiste sau vreun comportament neobișnuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?