Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

Două victorii şi un eşec pentru juniorii CSM-ului în Italia


Echipa de juniori  născuți în anii 1995 și 1996 de la CSM Focșani a participat în week-end la un turneu internațional de fotbal care s-a desfășurat la Castel Madama (în apropierea orașului italian Tivoli), competiție care s-a bucurat de participarea unor echipe din Belgia, Franța și Italia. Spre lauda lor, focșănenii, antrenați de Puiu Oprișan și Orlando Donciu au avut o comportare merituoasă și au cîștigat două partide, 3-2 cu Villa Alba (Italia) și 4-0 cu A.S.D.L. Aquila (Italia) și au pierdut una, 3-4 cu A.P.D. Cerviato (Italia), după ce focșănenii au condus la pauză cu 3-0, dar în repriza a doua, arbitrii locali au decis învingătoarea. Delegația focșăneană a fost invitată de comunitatea românilor din zonă la masă după fiecare partidă și la Biserica ortodoxă românească de la Tivoli pentru a participa la slujba de înviere. „Un bilanț pozitiv pentru CSM Focșani după această deplasare care a cerut sacrificii din partea tuturor, financiare din partea conducerii, multe griji pentru antrenori și nu în ultimul rînd sacrificii din partea copiilor care au sărbatorit Paștele departe de prieteni și familie. Două victorii și o înfrîngere la limită într-un un turneu internațional nu pot decît să ne mulțumească pe toți, daca ținem cont de condițiile pe care le au adversarii. Mai mult, clubul A.S.D.L. Aquila care activează în Serie B din Italia s-a arătat interesat de coptarea în lot a doi dintre juniorii focșăneni (Florin Dascălu și Robert Neagu), jucatori care au impresionat în toate jocurile disputate la acest turneu”, ne-a declarat Dan Dumitru, președintele clubului CSM Focșani. Vrîncenii au jucat cu: Georgian Dima, Dragos Lăbunț, Gabriel Diaconu, Claudiu Tîlvăr, Dorian Toader, George Andronic, Daniel Vacianu, Florin Florea, Gabriel Stoian, Ionut Forcoș, Florin Dascălu, Laurențiu Petrea, Bogdan Stratulat, George Duca, Robert Ichim si Robert Neagu.

Vizitați de vrîncenii stabiliți în Italia
Delegația echipei CSM Focșani a fost primită cu inima deschisă de vrîncenii stabiliți în Peninsulă. Prima zi a fost una de acomodare, în care s-au vizitat edificiile istorice din zonă, printre cei care au vrut să-i cunoască pe juniorii Focșaniului fiind și Adrian Epure (fost jucător al Energiei Vulturu). „Le mulțumim vrîncenilor încă o dată pentru tot ce au facut în zilele în care s-a desfășurat turneului pentru copii și ne bucurăm că pînă la urma am demonstrat că Focșaniul este capabil să se bată de la egal la egal cu orice Åžcoală de fotbal din Italia sau altă țară”, a spus antrenorul principal, Puiu Oprișan.

Rezultate înregistrate de focșăneni:
CSM Focșani – A.P.D. Cerviato (Italia) 3-4 (3-0). Au marcat pentru CSM: Toader (2) și Stratulat,
C.S.M. Focsani – Villa Alba (Italia) 1-1 (3-2) dupa executarea loviturilor de departajare. A marcat pentru CSM Ionuț Forcoș, iar la loteria penalty-urilor, portarul Robert Ichim a parat două lovituri. Vrîncenii au avut pe parcursul întîlnirii și patru goluri anulate de arbitri.
CSM Focșani – A.S.D.L. Aquila (Italia) 4-0 (2-0).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?