Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

40 de accidente grave mai puţin faţă de 2009


Poliția Rutieră a înregistrat cu 40 de accidente rutiere grave mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, scăderi înregistrîndu-se și la numărul persoanelor decedate, cu șapte mai puțin, și a celor rănite grav, cu 30 mai puțin, informează un comunicat al IGPR. Comunicatul informează că principalele cauze generatoare de accidente au fost viteza excesivă și cea neadaptată condițiilor de drum, precum și traversările neregulamentare ale pietonilor. În această perioadă s-au înregistrat patru accidente rutiere cu părăsirea locului faptei, în Județele Vrancea, Olt, Prahova și Municipiul București, conducătorii auto fiind identificați, pe numele lor întocmindu-se dosare penale.
De asemenea, Poliția Rutieră a utilizat 660 de aparate radar pe principalele căi de comunicație spre stațiunile turistice montane și litoral, se arată în comunicat. Poliția Rutieră a suplimentat numărul agenților, întrucît în cursul zilei de 5 aprilie, în special după-amiaza, se așteaptă o creștere a valorilor de trafic pe drumurile naționale ce leagă stațiunile turistice de marile orașe și pe autostrăzile A1 și A2.
Totodată, polițiștii de circulație vor monitoriza din aer fluența traficului rutier și dispozitivele de circulație, în special pe traseele de pe Valea Prahovei, DN2, precum și de pe autostrada A1. De asemenea, se vor organiza acțiuni comune ale polițiștilor, în zona frontierei de Vest și Sud, împreună cu structurile de poliție din Ungaria și Bulgaria.
Pentru prevenirea accidentelor și a aglomerației, poliția va informa permanent șoferii, prin Centrul Infotrafic, cu privire la valorile de trafic rutier sau eventualele rute ocolitoare.
Polițiștii rutieri avertizează șoferii să respecte regulile de circulație, să conștientizeze riscurile la care îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea legislației rutiere și să acorde atenție pietonilor și motocicliștilor.
Aproximativ 2.000 de polițiști rutieri au acționat zilnic, în această perioadă, pe toate tronsoanele din țară, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și, mai ales, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, se arată în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?