Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Violată şi ucisă în bătaie

 

O bătrînă din Boghești, în vîrstă de 73 de ani, a fost violată și ucisă de doi necunoscuți. Zenovia Voinea a căzut victimă unor criminali fără scrupule, atacatorii violînd-o înainte să-i ia zilele. Unul dintre suspecții se pare că este chiar un vecin al femeii, în vîrstă de 25 ani. De altfel, acesta a mai fost cercetat în trecut tot pentru viol asupra unei septuagenare. Cadavrul a fost descoperit de fratele femeii, întins în pat, într-un lac de sînge. Femeia, dezbrăcată, era desfigurată ca urmare a loviturilor primite de la violatori. Anchetatorii susțin că bătrîna era virgină.

O bătrînă de 73 de ani, din comuna Boghești, a fost descoperită moartă după ce autori, rămași deocamdată necunoscuți, au bătut-o și violată cu sălbăticie. Trupul inert al Zenoviei Voinea a fost găsit luni seară, plin de sînge, bătrîna fiind complet dezbrăcată. Fratele femeii, Enache Voinea, a avut surpriza să o găsească în această ipostază, Zenovia fiind întinsă pe pat, pe jumătate acoperită cu o pătură. Bătrîna era desfigurată din cauza bătăii primite, cu ochii umflați și cu fața plină de sînge. „Eu am văzut-o duminică, la biserică. Luni dimineață, soțul meu a plecat la o cunoștință, într-un sat alăturat. După-amiază s-a întors acasă, a mîncat și a mai stat puțin să se odihnească. Deoarece noi locuim lîngă ea, am observat că la Zenovia nu este lumină, deși afară se lăsase întunericul. Pe la ora opt seară, soțul a spus: „Ia să mă duc să văd ce face Zenovia, că la ea nu este lumină. Oare s-o fi întîmplat ceva?…». La cîteva minute el a revenit speriat și mi-a spus: „femeie, Zenovia este moartă. Este în pat, plină de sînge și dezbrăcată». M-am îngrozit de ce mi-a spus, dar așa a fost. Ușa și geamurile casei sale erau deschise… ea era în pat, dezbrăcată și plină de sînge, cu ochii umflați. Era bătută măr, desfigurată. Nici nu o cunoșteai din cauza loviturilor primite”, a declarat Maria Voinea, cumnata bătrînei ucise.

Făptașul ar putea fi un vecin

Localnicii din Boghești au rămas îngroziți de cele întîmplate în gospodăria bătrînei. Mulți dintre ei s-au temut să vorbească știind că autorii crimei se află în libertate și ar putea să se răzbune. „Este îngrozitor ce s-a putut întîmpla. Zenovia era o femei liniștită. Era bolnavă psihic încă de cînd era prin clasa a III-a deoarece a fost speriată de cineva. De atunci a avut numai probleme… nu vorbea cu lumea și mergea numai la biserică și la muncă. Se spune că cei care au omorît-o au și violat-o. Nu a avut nici un prieten și nu a «fost» cu nimeni pînă acum. Cînd a fost găsită, aceasta era plină de sînge, dezbrăcată și pe jumătate învelită cu o pătură de pe pat. Se spune că ar fi fost violată de doi bărbați, unul din sat de aici, Vasile C., în vîrstă de 25 de ani, care a mai violat în urmă cu două luni o bătrînă din satul alăturat, pe Mîndruța I. (70 ani) care suferă tot de o boală psihică. Se pare că polițiștii, în lipsă de probe, nu i-au făcut nimic”, a declarat unul dintre vecinii victimei.

Bătrîna era „fată mare”

Majoritatea localnicilor afirmă că autorii oribilei crime sînt doi tineri, unul dintre aceștia fiind un localnici pe nume Vasile Ciubotaru, acesta fiind de negăsit de către oamenii legii iar celălat a rămas încă necunoscut. Anchetatorii cred că unul dintre făptași a părăsit localitatea de domiciliu și s-a ascuns la o stînă din județul Bacău. „Bătrîna locuia singură, într-o casă bătrînească, chiar lîngă fratele ei. În urmă cu o lună de zile, fratele bătrînei a venit la Primărie să se angajeze ca însoțitor pentru bătrînă. Aceasta suferea de oligofrenie și avea nevoie de însoțitor. Se pare că a fost ucisă în noaptea de duminică spre luni. Luni dimineață a fost găsită căsăpită la domiciliu și mai mult ca sigur autorii au întreținut relații sexuale cu ea, aceasta fiind găsită dezbrăcată. Din cîte știu și ce reiese din actele medicale făcute pentru dosarul de handicapat, bătrîna era fată mare și nu a întreținut relații intime pînă la această vîrstă. Se pare că unul dintre autorii crimei este un localnic, Vasile C.. Polițiștii încă nu au dat de el, dar părinții lui au declarat oamenilor legii că luni dimineață aceasta s-a întors acasă cu hainele pline de sînge”, a declarat Iancu Pascaru, primarul comunei Boghești. Din verificările polițiștilor și ale procurorului criminalist a reieșit că bătrîna a decedat în seara zilei de duminică, în urma unor lovituri la nivelul capului, existînd suspiciuni că atacatorii au și violat-o. Anchetatorii au prelevat probe ADN în momentul efectuării autopsiei cadavrului bătrînei, iar rezultatele probelor vor sta la baza întocmirii rechizitoriului și acuzării făptașilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?