Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Adjud. Dezbateri pe tema schimbărilor climatice

Primăria municipiului Adjud și Finacon International Consulting invită adjudenii, reprezentanții instituțiilor publice, ai agenților economici și ai ONG-urilor din localitate la o serie de dezbateri pe tema „Schimbări climatice – Măsuri de atenunare și adaptare”. Întâlnirile ce vor avea loc în perioada 12.06.2023 – 16.06.2023, începând cu ora 12:00, la sediul Primăriei Municipiului Adjud, Strada Stadionului nr. 2, se numără printre obiectivele Strategiei de Adaptare și Atenuare a Schimbărilor Climatice elaborate în cadrul proiectului „Elaborarea Planului de Atenuare și Adaptare la Schimbările Climatice în municipiul Adjud” (PAASC Adjud).

Workshop-urile/dezbaterile vor avea ca teme: Prezentarea proiectului/rezultatele proiectului; Sectoarele vizate; Planul de Acțiune și măsurile propuse. „Vă rugăm să confirmați participarea la următoarele adrese de e-mail: mirela.duda@primariaadjud.ro sau alexandra.nichifor@finacongroup.com, înainte cu 10 zile de data evenimentului. Obiectivul general al PAASC Adjud este elaborarea unui set de documente și o metodologie de implementare, monitorizare, evaluare și control a acțiunilor propuse ce au ca unic scop reducerea impactului activităților desfășurate de autoritățile publice, agenții economici și populație asupra mediului înconjurător la nivelul UAT Adjud. Obiectivul general este setat în concordanță cu obiectivul programului RO-Mediu, respectiv îmbunătăţirea stării mediului înconjurător în ecosisteme şi reducerea efectelor adverse ale poluării şi ale altor activităţi ale omului”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a primăriei.

Evenimentul are drept scop mediatizarea riscurilor și identificarea, împreună cu actorii relevanți, a măsurilor de atenuare și adaptare pentru fiecare sector de activitate în parte, așa cum este acesta descris în strategie. În urma măsurilor ce vor fi dezbătute și incluse în documentațiile elaborate se va urmări, în special, definirea și implementarea de acțiuni ce duc, pe de o parte, la reducerea efectelor negative ale activității celor trei tipuri de grupuri țintă (instituții publice, agenți economici, populație), iar pe de altă parte, acțiuni ce duc la îmbunătățirea stării mediului înconjurător (prin reducerea consumului de resurse, a poluării etc.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?