Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Pacienților de la Spitalul Adjud li se alocă la internare brățări electronice de identificare

Pentru că securitatea pacientului este una dintre cele mai importante preocupări ale întregului personal al Spitalului Municipal Adjud, recent a fost finalizată implementarea unei metode de identificare electronică a pacientului. Sistemul constă în alocarea fiecărui pacient, la internare, a unei brățări de identificare pe care este imprimat un cod unic. Pe platforma operată intern, în spatele fiecărui astfel de cod, personalul medical poate regăsi în timp real, cu ajutorul unui dispozitiv de citire, diferite informații despre pacienți (dacă acestea sunt furnizate): istoric medical, posibile alergii, medicație administrată în prezent și dozarea, detalii referitoare la intervenții chirurgicale.

De asemenea, sistemul oferă posibilitatea stocării de date actualizate referitoare la trasabilitatea actului medical și a materialelor sanitare/ tratamentelor folosite pentru fiecare caz în parte. În plus, având la bază acest cod imprimat pe brățară, platforma va genera rapoarte pe fiecare cod, reducându-se astfel timpul alocat de personalul medical întocmirii diverselor documentații specifice. Principalele scopuri ale identificării digitale în unitățile spitalicești sunt creșterea siguranței pacientului și eliminarea erorilor umane din actul medical.

Cu ce anume ne ajută brățările de identificare?

1. Ne permit să identificăm corect pacientul.

2. Avem acces în timp real la informații medicale corecte pentru tratament și medicație

3. Știm în orice moment patul unde este cazat pacientul în spital și istoricul medical al acestuia.

Beneficii pentru pacient:

1. Informații corecte despre istoric medical și medicație.

2. Eliminarea erorii umane din actul medical.

3. Reducerea costurilor.

Sistemele de identificare electronică a pacientului implementate în alte unități spitalicești și-au dovedit eficiența imediat după implementare, fiind eliminate – într-un termen scurt – erori precum: identificarea incorectă a unui pacient, tratament administrat incorect, erori de analize, proceduri incorecte, erori de transfuzii. Sistemul implementat face parte din proiectul de dotari cu echipamente și aparatură medicală „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare de către Spitalul Municipal Adjud, spital suport COVID-19”, în valoare de 12.257.048,69 lei, semnat pentru finanțare în octombrie 2020.

Sursă foto și text: Spitalul Municipal Adjud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?