Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Doar cinci amendamente, la legile asumării


Guvernul a decis să accepte doar cinci amendamente la proiectele de legi pentru care își va angaja răspunderea, dintr-un total de peste 50 propuneri depuse, amendamentele agreate fiind înaintate de către formațiunile care susțin guvernarea.

Guvernul a decis astfel ca salariile să fie reduse cu 25% și pentru angajații de la cabinetele parlamentare și membrii Academiei de Åžtiințe Medicale. Toate măsurile vor intra însă aplicate „de la data intrării în vigoare a legilor”, după finalizarea procedurii de angajare a răspunderii, nu începând cu drepturile aferente lunii iunie, cum era prevăzut inițial.

Un alt amendament inclus în proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor prevede în mod clar că pensia socială minimă nu va scădea sub 350 lei.Executivul a mai decis ca modul de acordare a pensiilor de invaliditate să fie verificat pe parcursul a maxim un an, nu în trei ani.

Surse oficiale au declarat că pentru proiectul legii pensiilor au fost depuse aproximativ 20 de amendamente, iar singurul acceptat, cel privind pensiile de invaliditate, a fost depus de către PDL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?