Ediția: Joi 3 iulie 2025 Nr. 6912

Apa de trandafir, elixirul frumuseţii reginei Cleopatra


Trandafirul este o floare sacră pentru multe popoare din lume, un simbol etern al frumuseții, eleganței și dragostei. Fie că este roșu, galben, roz sau alb, trandafi-rul este pretutindeni elogiat pentru mesajul nobil pe care îl poartă. Nici calitățile sale terapeutice nu sunt ușor de trecut cu vederea în so-cietatea modernă, care tinde să-și canalizeze interesul mai cu seamă spre latura practică a lucrurilor.
Doamnelor și domnișoarelor le mărturisim că a beneficia de tratamentul unei regine nu este atât de greu pe cât s-ar crede. Folosind apa de trandafir, fiecare dintre dumneavoastră aveți deja un punct comun cu Cleopatra, regina Egiptului, care obișnuia să folosească licoarea pentru a-și menține legendara frumusețe. În India Antică, apa de trandafir era folosită cu scop ritualic, iar în Grecia și Orientul Mijlociu pentru a oferi savoarea și prospețimea specialităților culinare sau dulciurilor, precum baclavaua. Ca after-shave, apa de trandafir ameliorează efectele îmbătrânirii, hidratează, curăță, purifică și tonifică până și tipurile cele mai sensibile de ten. În aceeași măsură, este benefică pentru păr, motiv pentru care intră deseori în alcătuirea sampoanelor. Pentru a mai enumera câteva dintre beneficii, este bine să se știe că apa de trandafir crește fluxul sanguin la nivelul scalpului, consolidează foliculii părului și previne căderea acestuia. 
Pentru prepararea sa, aveți nevoie de o mână de petale proaspete, culese dimineața la revărsatul zorilor, de un vas emailat ori de o sticlă, și de apă, cât să umple reci-pientul. Peste petalele de trandafir care au fost puse în vas adăugați apa fiartă și răcită în prealabil, și așteptați 5-6 ore să se infuzeze. Petalele de trandafir roșu conțin uleiuri volatile și ta-ninuri, care determină o ac-țiune antiseptică, dezinfectantă și decongestivă asupra mucoaselor și tegumentelor.
Apa de trandafir, în afara faptului că este un produs cosmetic natural de succes, ajută pacienții bolnavi de reumatism, pe cei care au dureri lobare sau persoanele care amețesc. De asemenea, mai este recomandată pentru ridicarea tonusului, situație în care bolnavul se înfășoară într-un cearceaf înmuiat în apa rece de trandafir, acope-rit cu un alt cearceaf uscat și o plapumă. Pentru uz oftalmic se recomandă apa de trandafir, preparată prin distilarea cu vapori de apă a petalelor proaspete, până când cantitatea de distilat este egală cu cea de petale luată în lucru. Se fac spălături locale și se pun comprese înmuiate în soluție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?