Ediția: Miercuri 12 iunie 2024. Nr. 6647
Ediția: Miercuri 12 iunie 2024. Nr. 6647

VIDEO și FOTO! A început „La Crâng de Crăciun”! Vrâncenii au venit în număr mare să se bucure de atmosfera de sărbătoare

Vrâncenii au venit cu mic cu mare în Crângul Petrești la deschiderea oficială a evenimentului „La Crâng de Crăciun” organizat de Consiliul Județean Vrancea.

La ora 17,30 a avut loc aprinderea iluminatului festiv când spiridușii și personajele magice din Țara lui Moș Crăciun i-au primit pe vrâncenii care au venit în număr mare, pentru a se bucura de sărbătorile de iarnă, în acest loc de promenadă de la marginea Focșaniului. La deschiderea oficială au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, alături de vicepreședinții Marian Oprișan și Ionel Cel-Mare, primari din județ, parlamentari, subprefecții județului, șefi de instituții deconcentrate.

Au fost organizate activități speciale pentru cei mici, de la atelierele de creație, spectacole interactive cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun, plimbări cu trenulețul, dar și recitaluri susținute de Corul Parohiei Irești, Corul Jeunesses și Distinto la foișorul central din Crâng. Vrâncenii s-au bucurat de aroma sărbătorilor de iarnă la căsuțele din lemn unde s-au încălzit cu ceai cald cu scorțișoară, vin fiert și au putut gusta din delicioasele produse specifice sărbătorilor de iarnă, cum ar fi turtă dulce și mere coapte, dar unde au putut și achiziționa cadouri pentru cei dragi. Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, le-a urat „La mulți ani” celor prezenți și a subliniat că „în echipă putem dezvolta acest județ”.

În fiecare week-end copiii îi pot lăsa lui Moș Crăciun scrisorile cu dorințe și pot participa la tombola care are ca mare premiu o excursie la Disneyland Paris. Scrisorile vor fi depuse într-o urnă specială. Toate scrisorile primite până pe 26 decembrie, inclusiv, vor participa la o tombolă, iar tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 27 decembrie și va fi transmisă în direct. Consiliul Județean Vrancea va oferi câștigătorilor tombolei trei premii. Marele premiu este o excursie de vis la Disneyland Paris pentru vacanța de Paște 2023, pentru 2 adulți și maximum 4 copii. Al doilea premiu este o excursie la Dino Parc Râșnov, iar premiul al treilea este o excursie la Muzeul Simțurilor din București, pentru 2 adulți și 2 copii, ambele în vacanța de Paște de anul viitor.

Tombola este destinată tuturor copiilor care au domiciliul în județul Vrancea, cu vârsta de până la 18 ani. Potrivit regulamentului stabilit de organizatori, zilele în care pot fi depuse scrisorile în urna specială a Moșului sunt: 10-11 decembrie, 17-18 decembrie și 24-26 decembrie 2022, în intervalul orar 17.00 – 20.00, când Moș Crăciun va fi prezent la Crâng. Scrisorile pot fi depuse în urnă doar în aceste zile și în intervalul orar stabilit prin regulamentul tombolei.

Autobuze suplimentare către Crângul Petrești

Primăria Focșani a anunțat că societatea Transport Public Local suplimentează, pe perioada desfășurării evenimentelor “La Crâng de Crăciun”, autobuzele de pe traseul 12 care face legătura cu Crângul Petrești! Sâmbătă 10 decembrie 2022, în intervalul orar 15.00 – 21.00, autobuzele de pe traseul 12 au plecat spre Crângul Petrești o dată la 30 de minute iar ultimul autobuz din Crâng a plecat la ora 21:00! De asemenea, în zilele de 11, 17, 18, 24 și 27 decembrie 2022, autobuzele vor pleca de la orele 15.00 din 30 în 30 de minute, ultimul autobuz urmând să plece din Crângul Petrești la ora 20:30!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?