Inspectorii veterinari vrânceni au aplicat amenzi de 10 mii lei agenților economici verificați în ultima lună. Controalele dealizate de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. La nivelul județului, sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru depozitarea de produse alimentare direct pe pardoseala neigienizată, etichetarea incompletă privind termenul de valabilitate şi specificarea substanţelor alergene a produselor. Conform ANSVSA, verificările au fost realizate în unităţile din industria agroagroalimentară care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.