Direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor precum și a municipiului București au desfășurat, în cursul lunii septembrie 2015, activități de control în unitățile din industria agroalimentară. Conform unui comunicat de presă, unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe. Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și a informațiilor privind sistemul HACCP, condițiile de igienă și de funcționare a unității. În unitățile din industria agroalimentară s-au efectuat 7.077 controale, fiind acordate 88 avertismente precum și 58 amenzi în cuantum de 115.600 lei. În Vrancea, cuantumul amenzilor a fost de 1.200 lei, pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, ambalare și etichetare necorespunzătoare.
În cadrul controalelor în unitățile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor, urmărindu-se prezența și încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanților, aditivilor și substanțelor interzise precum și teste de sanitație necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.