Sâmbătă, 9 august 1958, ziarul Milcovul publica un articol despre eforturile depuse de personalul medical din cadrul Secției de Contagioși a Spitalului Unificat de Adulți din Focșani în tratatrea bolilor contagioase. Articolul poartă semnătura lui B. Nicu. „Conștient de răspunderea ce i-a fost încredințată – aceea de a îngriji de sănătatea oamenilor muncii – personalul medic-sanitar de la secția de contagioși a spitalului unificat de adulți din Focșani depunde toate eforturile pentru grabnica însănătoșire a bolnavilor internați la această Secție. Cele cîteva cazuri pe care le vom cita dovedesc că personalul medical al acestei secții (șef al secției dr. D. Huțanu) se ocupă cu competență de îngrijirea bolnavilor”.
În articol, autorul relatează și despre anumiți pacienți salvați de personalul medical al secției, deși starea lor de sănătate era foarte gravă. „Copilul Vasile Vînru din comuna Nicorești, raionul Tecuci (secția contagioși este interraională) a fost internat în spital într-o stare foarte gravă de paralizie infantilă. Prin tratamentul acordat, copilul s-a însănătoșit complet. (…)La secția de contagioși sosesc mulți bolnavi de tetanos. Unii în stare mai ușoară, alții în stare mai gravă. Principalul este că pentru toate cazurile doctorii indică cu precizie tratamentele adecvate pentru a le vindeca. Cazul fetiței Tița Stan din Ciușlea, care a fost adusă la spital într-o stare foarte gravă de tetanos (contractură musculară puternică) este elocvent. În urma unui minuțios tratament și o supraveghere atentă din partea surorilor L. Moise și V. Arghiroiu acest caz, unicul dealtfel, a fost vindecat”.
În articol se precizează că surorile secției de contagioși faceau săptămânal educație sanitară cu pacienții. De asemenea, autorul specifică faptul că deși munca surorilor este neobositoare, între ele apăreau și diferite conflicte. ” (…) la educarea lucrătorilor de la secția contagioși au contribuit și ședințele de de educație sanitară, care se țin săptămînal cu medicii și surorile. Aceștia, la rîndul lor, fac educație pacienților spre a ști cum să se îngrijească de sănătate și să se ferească de diferite boli (…). Nu putem trece cu vederea totuși, că uneori, în rândul surorilor domnesc relații neprincipiale, de neînțelegere, situație ce umbrește oarecum faptele pozitive din munca lor”.