Ediția: Marți 8 Iulie 2025 Nr. 6915

Crama Gîrboiu pregăteşte primul vin pelin


   Crama Gîrboiu va lansa pe piață un vin pelin până la sfârșitul acestui an și se pregătește pentru realizarea unui vin licoros în anii următori. Constantin Gîrboiu, administratorul societății, spune că vinul pelin este realizat din ingrediente naturale, fără arome artificiale. „Pelinul l-am cules noi și într-o lună vrem să lansăm acest vin. În planuri mai avem produ-cerea unui vin licoros, după o metodă pe care am văzut-o în Toscana”, a afirmat Constantin Gîrboiu, care a adăugat că firma pe care o conduce nu a descoperit pastilele din care să facă vin și de aceea folosește doar struguri.
   Crama Gîrboiu lucrează 200 hectare de vie în zona Dumbrăveni, podgoria Cotești. Aproape o sută de hectare sunt plantații noi, care deja au intrat pe rod. Calitatea vinurilor de aici a început să fie recunoscută și pe plan internațional, mărturie fiind exporturile către Italia și Germania. Pentru a avea vânzări cât mai bune, Crama Gîrboiu oferă vinuri atât la sticlă cât și la bag-in-box. Motivul este simplu. „Pentru consumul curent oamenii preferă bag-in-box, care poate fi păstrat mai bine, iar o sticlă de vin o cumpără pentru ocazii speciale. Acum noi vindem circa 75% la bag-in-box”, a afirmat Constantin Gîrboiu.
   Despre anul 2012, producătorul de vinuri spune că a fost o producție bună, circa 10 tone la hectar, iar calitatea este foarte bună. Cu toate că 2012 este un an foarte bun, Gîrboiu spune că anul 2009 este unul de referință, cu vinuri excelente.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?