Aproximativ 300 de persoane au vizitat Muzeul Vrancei, sâmbătă seară, participând la evenimentele organizate cu ocazia Nopții Albe a Muzeelor. Aproximativ jumătate dintre vizitatori au venit special pentru concertele de muzică clasică, organizate în premieră la Secția de Istorie a Muzeului. Artiștii au fost aplaudați la final, motiv pentru care organizatorii s-au gândit să mai organizeze astfel de spectacole, dar într-un alt spațiu.
Directorul Muzeului Vrancei, istoricul Horia Dumitrescu, ne-a declarat că au fost purtate deja discuții cu celelalte instituții de cultură, cu artiștii implicați în proiect. Concertele ar urma să fie organizate în alt cadru, la Muzeul Unirii. „Vrem să organizăm cele două concerte de muzică clasică într-una din Zilele munici-piului Focșani. Urmează să stabilim acest detaliu. Ne-am gândit la un alt spațiu, la Muzeul Unirii, unde putem asigura condiții mai bune spectatorilor. Pentru noi este important să atragem oamenii spre muzică, spre Muzeu, spre cultură”, a afirmat directorul Horia Dumitrescu.
În cadrul evenimentului de sâmbătă, la secția de istorie a Muzeului Vrancei au fost organizate două expo-ziții, care au avut ca temă centrală florile, respectiv tablouri cu flori, flori de hârtie în tehnica origami, dar și flori naturale. O noutate a fost organizarea a două concerte de muzică clasică. Orchestra de Cameră „Unirea” a susținut un concert de muzică clasică, sub bagheta dirijorului Vincent Gruger. Concertul a fost deschis de un recital cameral la flaut, susținut de Flauti Due, format din Augustin Creznaru și Liviu Topală.
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, aflat deja la a opta ediție. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaționale a Muzeelor, care se sărbătorește pe 18 mai.