Vânatul rămâne proaspăt și își păstrează gustul nealterat dacă este presărat cu cafea măcinată.
Cărnurile sărate se desărează ușor dacă sunt spălate cu apă fiartă, în care s-a dizolvat înainte zahăr praf.
Peștii de baltă își pierd acel miros de nămol dacă se lasă câteva ore în apă amestecată cu sare și cu argilă. Gustul de nămol al peștilor dispare foarte ușor dacă în apa în care îi gătiți se sting 2-3 cărbuni de lemn. Crapii pot fi transportați proaspeți la o distanță mare dacă li se bagă în gură un miez de pâine înmuiat în rachiu.
Sângele țiparilor este una dintre cele mai periculoase otrăvuri, care, dacă pătrunde, printr-o zgârietură sau rană, în sângele uman acționează mai repede decât veninul de viperă.
Mucegaiul de pe cărnurile afumate se curăță ușor dacă este frecat cu o saramură groasă. Același procedeu, aplicat pe carnea proaspăt afumată, o ferește să facă mucegai.
Conservele pe bază de fructe trebuiesc puse încă o dată la fiert dacă celofanul de pe gura borcanelor începe să se umfle.
Mirosul de mobilă lăcuită și nouă dispare atunci când se pun pe rafturi vase cu lapte luat de pe foc și se închid ușile sau sertarele.
Fulgerele lovesc numai acele locuri pe sub care curge sau este o apă. Copacii cei mai loviți de fulgere sunt stejarii sau arborii care au ramuri uscate. Mestecenii sunt cei mai feriți de fulgere.
Zațul de cafea amestecat cu apă este un bun îngrășământ pentru planta de iederă.
Albușul de ou este cel mai sigur lipici. Acesta nu se desface nici trecut prin vapori de apă.