Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea (DSP) trebuie să evalueze pagubele produse de căderile masive de zăpadă din perioada ia-nuarie-februarie. Evaluarea va include daunele directe, dar și indirecte.
Reprezentanții DSP spun că evaluarea a fost solicitată de reprezentanții Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, în vederea accesării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE). Statele membre pot solicita asistență financiară pentru înlăturarea dezastrelor naturale cu repercusiuni asupra condițiilor de viață, asupra mediului în una sau mai multe regiuni.
Potrivit reprezentanților DSP, pagubele vor fi evaluate la nivelul spitalelor și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea, ele urmând a fi defalcate pe două mari categorii: infrastructură (spitale afectate) și intervenții rapide de prevenire (cheltuieli de urgență pentru intervenție, recuperare și reabi-litare).
Raportul va fi trimis la Ministerul Sănătății. România a beneficiat de asistență comunitară FSUE, de aproximativ 108 milioane de euro, pentru înlăturarea pagubelor provocate de inundațiile din anii 2005, 2008 și 2010.