Ediția: Duminică 8 Iunie 2025 Nr. 6894

Alimente esenţiale pentru întărirea imunităţii în timpul iernii


Iarna aduce odată cu fulgii de zăpadă și gerul năpraznic și diverse răceli și boli care ne dau organismul complet peste cap. Durerile de cap, febră, tusea sau infecțiile din corp care pun stăpânire pe noi reprezintă urmările unui sistem imunitar slăbit. Ne putem ajuta organismul să lupte împotriva acestora prin stilul de viață și printr-o alimentație echilibrată și sănătoasă. Exisă așadar alimente care întăresc funcțiile sistemului imunitar și ne ajută să trecem peste anumite boli și stări de rău. 
Efectul antimicrobian al usturoiului și ca-litățile acestuia sunt binecunoscute încă din timpul lui Aristotel și Hipocrate. În cel de-al II-lea Război Mondial, usturoiul era folosit ca și antiseptic. Acesta era consi-derat ca fiind un medicament care combătea infecțiile microbiene din rănile deschise și în special din acelea cauzate de arsuri. Astfel de substanțe antibacteriene se regăsesc și în alte legume precum ceapa sau prazul. 
Varza este de asemenea un aliment foarte sănătos care ne poate ține departe de diferitele viroze. Acest lucru este posibil datorită conținutului bogat în fier, vitamine, minerale și uleiuri foarte sănătoase.
Vitamina C este un mijloc foarte eficient care întărește sistemul imunitar al organismului. Aceasta se regăsește în diverse sortimente de fructe și legume. De pildă, citricele, kiwi, ardeiul verde, sfecla roșie și cartofii sunt doar câteva dintre alimentele necesare pentru a avea un organism sănătos. Cu toate că vitamina C nu-i conferă acestuia protecție împotriva răcelilor, reduce durata acesteia și efectul infecțiilor serioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?