Mădălina Stoica, din localitatea Cotești, este cel de-al patrulea câștigător al concursului „Rețete delicioase”, organizat de Monitorul de Vrancea. Gospodina a trimis pe adresa redacției mai multe rețete, dar „Piept de curcan cu legume” a primit voturile celor trei bucătari.
Mădălina a câștigat un aparat de gătit cu aburi, oferit de Restaurantul „Il Piacere”. Bucătarii au considerat rețeta ca fiind una simplă, pe care oricine o poate face în bucătăria proprie. Fiind vorba despre carne de curcan, preparatul este unul sănătos.
Concursul nostru continuă, în data de 28 octombrie fiind ultima extragere. Premiul viitor constă într-un robot de bucătărie.
Pentru a putea găti rețeta trimisă de Mădălina este nevoie de un kilogram de piept de curcan, sare, piper, cimbru, două-trei linguri de ulei, jumătate de kilogram de cartofi noi, o legătură de mărar, două sute de grame de mazăre, o sută de grame de brocoli, două sute de grame de fasole verde, doi ardei, doi morcovi și 50 de grame de unt. Pentru sos este nevoie de două sute de mililitri de lapte, 50 de grame de unt și două linguri de făină.
Pieptul de curcan se unge cu unt, se condimentează cu sare și piper și se dă la cuptor până se rumenește. Separat se topește restul de unt, se adugă făina și laptele fierbinte. Se amestecă sosul ca să nu se formeze cocoloașe și se dă deoparte. Se curăță și se taie legumele. Cartofii se fierb în apă cu sare după care se scot, se scurg și se pregătesc cu unt. Se adaugă mărar după preferință.