Ediția: Luni 14 Iulie 2025 Nr. 6920

„Drobul de pui“, câştigătorul concursului „Reţete delicioase“


Violeta Bogdăneanu, din Livezile, comuna Vizantea-Livezi, este câștigătoarea concursului „Rețete delicioase”. Doi dintre cei trei bucătari, membri ai juriului concursului, au ales rețeta „Drob de pui” pentru că este o combinație interesantă și care ține cu silueta, după cum spune una dintre bucătărese. Åžefii bucătăriilor restaurantelor „Il Piacere”, „Casa Veche” și „AmaDeus” din Focșani au fost destul de critici, observând cu ușurință rețetele copiate de pe Internet. În schimb, rețeta Violetei a fost remarcată prin simplitatea sa. „Am ales acestă rețetă pentru că este românească. Celelalte cred că sunt luate de pe Internet. În multe dintre ele nu explică concret cum se prepară. Un bucătar bun trebuie să aibe fantezie. Å¢inând cont că lumea ține la siluetă, am ales o combinație mai ușoară”, ne-a spus Iuliana Andrei de la „Il Piacere”. Aceeași rețetă a fost aleasă și de Liliana Zlotea, bucătăreasa de la „AmaDeus”. „Mi se pare foarte interesantă și mai aparte față de celelalte. Nu este ca rețeta tradițională, mai adaugă ciuperci și alte ingrediente, dar eu cred că este o rețetă foarte gustoasă”, spune Liliana. Mihai Tudorache, bucătarul de la Restaurantul „Casa Veche”, a fost de departe cel mai critic dintre bucătari. Nu a fost rețetă la care Mihai să nu găsească chiar și cea mai mică greșeală. El a preferat rețeta „mușchi de porc în aluat”, care a fost, de asemenea, trimisă de Violeta Bogdăneanu. „Facem și noi rețeta asta la restaurant și este foarte gustoasă. Eu aș fi ales un mușchi de vită în locul celui de porc, având în vedere că este mult mai sănătoasă această carne”, a fost de părere bucătarul Tudorache.
Concursul „Rețete delicioase” continuă. Cei care iubesc să gătească ne pot trimite rețetele preferate, iar pe 15 septembrie pot câștiga un serviciu de masă din porțelan cu 20 de piese. Concurenții vor trebui să trimită rețete noi, pentru că cele trimise deja nu vor mai intra în concurs. Numele câștigătorului celei de-a doua serii a concursului nostru va fi publicat în „Monitorul de Vrancea” din data de 16 septembrie 2011.
Iată rețeta care a câștigat premiul conscursului „Rețete delicioase”, constând în setul de oale de la Spartacus. Violeta spune că pentru acestă rețetă este nevoie de un pui mare de circa 1,5 kilograme, trei felii de franzelă înmuiată în lapte, cinci ouă, 300 de grame de ciuperci, 100 de grame de unt, două cepe, 200 de mililitri de vin, verdeață, sare, piper și 100 de mililitri de ulei. Puiul se curăță, se spală și se taie longitudinal pe spate cu un cuțit, iar pielea se scoate cât mai întreagă. Carnea de scoate de pe oase și se trece prin mașina de tocat împreună cu ceapa și franzela înmuiată în lapte. Se amestecă apoi cu ciupercile călite în unt, ouăle, verdeața tocată, sarea și piperul. Cu acestă compoziție se umple pielea de pui, se coase și se așază în tava unsă cu ulei. Se mai adaugă o ceșcuță de apă și vinul. Dro-bul se lasă la cuptor până când pielea devine rumenă. Din când în când se stopește cu sosul din tavă.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?