Ediția: Luni 23 Iunie 2025 Nr. 6905

Depozitarea condimentelor în locuri sigure


Pentru ca ceea ce gătim să aibă un gust bun și efectul așteptat, este important să cumpărăm condimente cât mai proaspete și să le folosim imediat, ca acestea să nu se învechească. Acestea sunt valabile mai mult timp dacă sunt depozitate într-un loc propice, adică unde este răcoare, întuneric și uscat. În afară de acest lucru este bine să știm că recipientele cu uleiuri eterice trebuie să stea în poziție verticală. Ingredientele și condimentele care în timp își schimbă culoarea și textura nu trebuie să mai fie folosite.
Atât ingredientele pentru diversele feluri de mâncare, cât și cele care se potrivesc foarte bine pentru preparatele cosmetice trebuie ținute într-un loc adecvat.
Cele mai importante ingrediente sunt uleiurile de bază, precum uleiul din germeni de grâu, cel din soia sau din măsline, însă și cele eterice, extrase din diversele plante. Cele mai des utilizate dintre acestea din urmă sunt cele din musețel, levănțică, lemn de santal, trandafiri, portocale, iasomie, etc. Pe lângă acestea se adaugă alimente, pe care le întrebuințăm pentru uzul casnic: sare, plante naturale, produse lactate, ouă, avocado, castravete, ceai, miere.
Condimentele naturale reprezintă soluția ideală, când vine vorba de o pată de culoare a produselor cosmetice făcute de noi. Având în vedere că vorbim despre ingrediente pur naturale, nuanțele sunt cu precădere cele ale pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?