Ediția: Luni 9 Iunie 2025 Nr. 6894

Ciuperci umplute


Ingrediente:
9 ciuperci mari
300g piept de pui măcinat
4 ouă
1 lingură ulei
200g cașcaval ras
3 cepe
3 căței de usturoi
1 ardei kapia
1 ardei iute
frunze de pătrunjel
sare, piper
 
Mod de preparare:
Curățăm ciupercile de pieliță și le îndepărtăm codița. Pregătim o tavă cu hârtie de copt, așezăm ciupercile, presărăm sare mare peste ele și le dăm la cuptorul dinainte încălzit pentru 15 minute. Le scoatem, golim lichidul adunat în ele și le așezăm pe șervet absorbant.
Într-o tigaie, încingem uleiul, adăugăm ceapa, usturoiul și ardeii, tocate toate mărunt. Între timp tăiem piciorușele de la ciuperci în cubulețe mici, pe care le punem în tigaie. După 3-4 minute adăugăm și pieptul de pui măcinat. Asezonăm și lăsăm sub capac încă 10-15 minute, mai exact până se evaporă zeama lăsată de ciuperci. Apoi adăugăm ouăle (puțin bătute) și frunzele de pătrunjel. Amestecăm totul, mai asezonăm dacă e nevoie și lăsăm amestecul puțin la răcit. Cu o lingură, luăm din amestec și umplem ciuperile apoi le așezăm din nou în tavă. Deasupra fiecăruia punem cașcaval râs și pentru un strop de culoare, câte o frunzuliță de pătrunjel și un vârf de cuțit pastă de ardei. Dăm la cuptor pentru 30 minute. Sunt delicioase și calde și reci. Se pot  servi ca fel principal, alături de cartofi prăjiți.
Poftă bună! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?