Ediția: Sâmbătă 14 Iunie 2025 Nr. 6898

Supă cremă de ciuperci


Ingrediente:
500g ciuperci
1 fir de praz
o ceapă
țelină căpățână, cam 200g sau tije de țelină
200g smântână neprocesată
100g unt
100ml lapte
3 linguri amidon alimentar
o lingură supă bază sau un cub de supă de legume
2 căței de usturoi și sare după gust.
 
Mod de preparare:
Se pun 3l de apă la fiert. Se toacă țelina, prazul și ceapa, nu mărunt, se pot toca mai mari și se pun în apă cu o lingură de supă bază să fiarbă. Într-o tigaie punem untul, usturoiul zdrobit cu lama cuțitului și ciupercile, până se schimbă un pic culoarea lor și se mai evaporă din apă. Le punem apoi la fiert pentru 20 de minute lângă celelalte legume. Nu înainte de a opri cam o lingură bună din ciupercile sotate, pentru a le pune deasupra supei când o servim, așa de fițe și aspect. Într-un bol amestecăm smântâna, laptele și amidonul. Luăm cratița cu legume de pe foc, o lăsăm cam 5 minute fără capac, pentru a se aerisi, apoi o pasăm și potrivim de sare dacă mai este nevoie. Punem crema pe foc și turnăm amestecul de smântână. Potrivim focul spre minim și avem grijă să amestecăm cu un tel sau lingură pentru a nu se afuma supa. După circa 7-10 minute oprim focul și supa este gata. Servim cu pâine prăjită sau crutoane.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?