Îngrijirea naturală a corpului
Åži în cazul acesta, produsele biologice de frumusețe ne feresc de riscurile legate de produsele de sinteză, care conțin adesea substanțe nocive.
Baia și dușul
Baia este mai mult decât o simplă problemă de igienă. Este un ritual relaxant și liniștitor, o sursă de revitalizare, mai ales dacă e însoțită de produse potrivite.
– gelurile spumante de baie sunt făcute cu detergenți și parfum de sinteză, care pot să irite pielea și să producă infecții vaginale sau ale căilor urinare. Iată câteva idei pentru a vă transforma baia într-un moment de relaxare: puneți în apă 2 litri de lapte ecremat sau lapte bătut și amestecați bine câteva picături de untdelemn de măsline, amestecat cu 2-3 picături de ulei aromat (lămâie, portocală, iasomie, lavandă etc.), vă vor schimba dispoziția în bine.
– sare grunjoasă sau sare marină, adăugată în apă, elimină toxinele și întinde pielea (se fac băi, maximum de două ori pe săptămână).
– câteva felii de lămâie puse în apă limpezesc pielea și-o netezesc.
– un amestec de plante aromate (lavandă, rozmarin, dafin, cuișoare, scorțișoară), pus într-un săculeț/tifon și scufundat în apă, creează o ambianță exotică.
La ieșirea din baie
Pentru pielea uscată: masați-vă cu un ulei vegetal (măsline, floarea-soarelui), parfumat cu câteva picături de ulei aromat.
Mâncarea, apa și exercițiile
Evitând mâncăruri care fac deseori fața ta să erupă, pielea ta va fi mai puțin uleioasă și mult mai rezistentă la apariția imperfecțiunilor. Câteva alimente problemă care pot cauza apariția coșurilor sau erupțiilor includ ciocolată și celelalte dulciuri, cartofii prăjiți, mâncărurile de la fast-food-uri, pizza și băuturile răcoritoare.
Pentru a avea o piele într-o formă mai bună, nu este neapărat necesar să renunți la toate alimentele ce au efect negativ asupra pielii tale, ci mai degrabă, mănâncă aceste alimente cu moderație. Servește mâncăruri mai grase doar la mese festive sau la ocazii rare când, evident, a servi o masă echilibrată, sănătoasă nici nu mai intră în discuție.
A bea cele opt pahare de apă, recomandate, pe zi și cuplate cu câteva exerciții făcute cu regularitate plimbatul, alergatul, bicicletatul, orice alt sport ar trebui să aibă un impact mare asupra texturii pielii. Circulația sângelui crescută în organism datorită exercițiilor de aerobic va avea indiscutabil un impact asupra texturii pielii prin înlocuirea unei pieli terne cu una strălucitoare. Exercițiile și apa băută nu numai că vor ajuta textura și tonul pielii, dar te vor face să te simți și mai însuflețită și să te simți minunat. Prin menținerea corpului tău în formă, te vei simți mai puțin stresată și mai capabilă să-ți atingi țelurile.
Celulita
Celulita este o alterare a țesutului conjunctiv ca urmare a acumulării grăsimii în adipocite și are ca urmare îmbătrânirea țesutului prin acțiunea glucozei asupra fibrelor de colagen și elastină, tulburări la nivelul circulației limfatice și sanguine, care favorizează retenția de apă și toxine.
Celulita Flască
Aspect exterior : depunere ușor deformată a liniei corporale, pliul cutanat se deplasează cu ușurință, aspectul „de coajă de portocală” este insesizabil cu ochiul liber, ci numai când formăm pliul cutanat.
Celulita Compactă
Aspect exterior : depuneri pe coapsa supero-externă în special fese, zona abdominală. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este ușor dureroasă la palpare, denivelări vizibile ale tegumentului.
Celulita Fibroasă-edematoasă
Aspect exterior : depuneri inestetice, piele are un aspect de „valuri”. Depozitele de celulită sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasă a pliului cutanat. Apar modificări în circulația limfatică și microcirculație, oxigenare defectuoasă, retenție de deșeuri toxice, vergeturi, venectazii etc.
Factorii ce favorizează apariția celulitei
– alimentația deficitară cu excese de: grăsimi animale, dulciuri, paste, sucuri, conserve și aditivi alimentari;
– lipsa exercițiilor fizice regulate;
– dereglările hormonale( pubertate, pilule contraceptive,sarcină, menopauză) ;
– stresul ( provoacă o hipersecreție hormonală)
– consumul de cafea, alcool și tutun.
Grăsimea și celulita se formează în țesutul adipos localizat în hipoderm. Grăsimea afectează doar adipocitele, în timp ce celulita afectează toate componentele țesutului adipos (vascula-rizație, nervii, fibrele de colagen și elastină, celulele și substanță profundă). Aceasta explică de ce grăsimea se reduce în timpul dietei, în timp ce celulita persistă indiferent de dietă și nu dispare spontan.
Cum scăpăm de celulită
Esteticienii profesioniști își pot aduce contribuția în obținerea unor rezultate bune în tratamentul anticelulitic. Pentru ca rezultatele să fie satisfăcătoare este esențială cooperarea clienților. Astfel obiectivele tratamentelor pot fi îndeplinite:
– stimularea catabolismului
– favorizarea microcirculației
– stimularea eliminărilor
– restructurarea țesutului conjunctiv afectat
În prima fază se începe o corecție alimentară. Consumă cel puțin 2 l de apă pe zi ( fără a lua în calcul : ceaiul, cafeaua, supa etc.). Consumă mai multe fructe și legume în stare naturală. Evită să mai mănânci carne grasă, carnea de pui mănînc-o fără pieliță și grăsime. Evită combinațiile de carne cu pâine, cartofi sau paste, preferă în locul lor o salată mare de crudități. Consumă fructele cu cel puțin 45 de minute înainte de masă și la cel puțin 3-4 ore după masă. Redu consumul de cafea (încearcă cea fără cofeină), alcool, tutun și mai ales sucurile (acidulate sau nu). Scade consumul de glucide rafinate mai ales zahărul, înlocuiește-l cu zaharină.
În faza a două se începe tratamentul anticelulitic în cabinetele de estetică corporală ( rezultate mult mai rapide)
Sucurile de fructe, o adevărată sursă de sănătate și energie
Ușor de preparat, sucurile de fructe fac parte din „meniul” alimentației sănătoase oferindu-vă doza zilnică de energie. Nu există sucuri de fructe care să nu fie indicate persoanelor ce vor să adopte o alimentație naturală, însă, există câteva fructe care conțin toate vitaminele necesare unui organism puternic.
Sucul de lămâie conține săruri mi-nerale, glucide, vitamine (A, B1, B2, B3, C etc.), acid citric și oligoelemente. Åži cum lămâile nu pot fi consumate în stare naturală, sucul este singura variantă prin care vă puteți bucura de calitățile terapeutice ale lămâilor. Consumat zilnic, sucul de lămâie este un bun tratament împotriva reumatismului, paraziților intestinali, obe-zității și ulcerelor stomacale.
Sucul de mere conține zaharoză, săruri minerale și vitamină A și este indicat în problemele de anemie, gastrită, ulcer gastric, obezitate și reumatism. Dacă nu vreți să folosiți zahăr la prepararea sucului de mere, optați pentru merele galbene deoarece sunt mult mai dulci și mult mai zemoase decât cele roșii.
Sucul de pere se recomandă în tratarea reumatismului, bolilor de plămâni, diareei și bolilor de stomac. Perele conțin hidrați de carbon, săruri minerale și numeroase vitamine: A, C, B1 și B2.
Sucurile de legume: izvor de sănătate pentru organism.
Dintr-o alimentație naturală și sănătoasă nu trebuie să lipsească sălățele de legume sau sucurile de legume. Dacă în supe și ciorbe, legumele își pierd din proprietăți, în stare naturală acestea vă oferă cantitatea de vitamine de care aveți nevoie.
Sucul de castraveți se recomandă în tratarea ridurilor, în intoxicații, reumatism și gripă. Bogat în vitamine, calciu, fier și magneziu, sucul de castraveți trebuie consumat zilnic, cu 30 de minute înainte de masă.
Sucul de țelină se recomandă persoanelor care suferă de afecțiuni pulmonare, impotență, reumatism și litiază urinară. De asemenea, sucul de țelină poate fi folosit în curele de slăbire.
Sucul de fasole verde conține magneziu, sulf, calciu, dar și vitamine. Se recomandă persoanelor care suferă de diabet sau care au probleme cu rinichii.
Sucul de cartofi este recomandat în tratarea hepatitei, obezității și cancerului gastric. Este indicat ca sucul de cartofi să se bea imediat după preparare pentru că se oxidează foarte repede și își pierde calitățile terapeutice.
Sucul de spanac conține oligoelemente și numeroase vitamine. Se folosește adesea în tratarea arsurilor sau pentru curățarea traiectului digestiv.
Hainele
Alegerea hainelor este o adevărată problemă iar culoarea sau materialul nu fac decât să o înrăutățească uneori. Corelarea culorii bluzelor sau pantalonilor cu greutatea, culoarea părului sau nuanța tenului este foarte importantă când mergem la cumpărături. Dacă nu aveți de gând să vă vopsiți cu o nuanță surprinzătoare este indicat să alegeți culoarea părului și a tenului drept elemente comparative.
Dacă aveți părul blond vă stă bine îmbrăcată în culori deschise (portoca-liul e la modă în sezonul acesta). Vă stă bine și cu gri-taupe, cărămiziu și alb.
Dacă sunteți brunetă aveți de unde alege. Vi se potrivește orice : portoca- liu, roz, verde, albastru, maro.
Dacă sunteți roșcată puteți purta aceleași nuanțe ca mai sus.
Vestimentația monocromatică
Pentru un efect frapant încercați să îmbrăcați o singură culoare. Eventual alegeți o culoare potrivită sau apropiată de nuanța părului. Acest mod de a vă îmbrăca vă poate face mai elegante în orice situație. În această primăvară este indicat ca brunetele să poarte -ciocolatiu- iar blondele nuanțe deschise de maro.
Jucați-vă cu tonurile
Tonurile alb, negru, gri se potrivesc oricărei conformații. Încercați să le faceți să contrasteze cu culoarea părului dvs. (une