Ediția: Marți 8 Iulie 2025 Nr. 6915

Beneficiile consumului de muştar


Muștarul este o plantă aparținând familiei Brassicaceae cunoscută pentru semințele sale din care se prepară condimentul cu același nume. Există trei tipuri principale ale plantei cunoscute cu preponderentă: muștarul negru, brun și alb. Deși nu se bucură de popularitatea ketchup-ului, amestecul gălbui format în cea mai mare parte din semințe și oțet are unele avantaje când vine vorba despre valoarea nutritivă a fiecăruia. Muștarul a fost cunoscut încă din timpurile biblice că un agent antiinflamator și a continuat să fie în atenția medicinei populare până la revoluționarea acestei vechi științe. În primul rând, consumat în cantități moderate muștarul este favorabil proceselor digestive și funcțiilor metabolice. Spre deosebire de maioneză și de sosurile picante, acest condiment gustos are un conținut scăzut de zahăr și este lipsit în totalitate de grăsimi dăunătoare. Semințele de muștar sunt o sursă foarte bogată de acizi grași omega 3, ca și de calciu, fibre, mangan, magneziu, fosfor, proteine, seleniu și zinc. Seleniul este un nutrient care s-a dovedit a ajuta la combaterea astmului și artritei. Muștarul are puternice calități antibacteriene, antifungice, antiinflamatorii și antiseptice. Asemenea legumelor mult stimate cu care se înrudește, cum ar fi broccoli și varza, muștarul are anumite proprietăți benefice care provin din conținutul ridicat de glucosinolati, compuși despre care specialiștii cred că ne păzesc de cancer. 
Așadar, data viitoare când serviți meniurile de tip fast-food nu uitați să contrabalansați efectele dăunătoare cu acest aliment vrednic de aprecierea tuturor.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?