Ingrediente:
1 kg carne de pui
2 cepe mijlocii
2 lingurițe pastă de tomate
2 lingurițe boia dulce, ulei, sare, piper,
o legătură de pătrunjel
Găluște (3 ouă, 50 ml ulei sau margarină, 100 ml apă, 75 g făină) și smîntînă.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se curăță, se taie și se pune într-o cratiță cu ulei,la prăjit. După ce se rumenește, carnea se scoate și se pune în alt vas. În grăsimea în care s-a prăjit carnea se pune ceapa tăiată mărunt, boiaua, pasta de tomate, sare și piper după gust, se amestecă bine și se subțiază cu apă. Se adaugă carnea și apoi găluștele (se fierbe apa, se adaugă uleiul, ouăle și făina și se amestecă pînă se obține un aluat cu o consistență moale dar să nu curgă) și se lasă la fiert cu capac aproximativ 20-25 de minute. Se servește cu smîntînă.
Poftă bună!