Restricția cantitativă din dieta persoanelor cu probleme de greutate trebuie compensată prin asigurarea unui gust plăcut alimentelor preparate. Acest lucru nu este ușor din cauza reducerii marcate atât a glucidelor concentrate cât și a lipidelor produse care permit atât diversificarea meniurilor cât și asigurarea unui gust plăcut.
Fantezia culinară se va orienta spre meniuri diversificate, bogate în legume, cu preparate în care să nu se simtă ca brânza și carnea sunt fără grăsimi (sufleuri, legume umplute, salate asortate) , ca și alcătuirea de deșerturi care, încântând privirea, înlocuiesc în mod acceptabil mult doritele torturi și prăjituri.
Pe lângă condimentele frunze (mărar, patrunjl, țelină, măcriș) se pot folosi piperul, muștarul, hreanul, ceapă , usturoiul.
În locul prăjitului, care utilizează o cantitate mare de lipide, se va folosi înăbușitul pe plită sau la cuptor, după ce acestea au fost condimentate cu muștar, usturoi sau frunze aromate. Adaosul de iaurt în loc de smântâna, la sfârșitul preparării, face minciuna și mai perfectă.