Autoritățile locale din comuna Soveja construiesc 20 de locuințe pentru tineri. Primarul localității, Ionuț Filimon, a anunțat că au început lucrările la blocurile de locuințe pentru tineri, care vor avea regim de înălțime parter, plus două etaje, în total 20 de apartamente. Finanțarea este asigurată prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), iar valoarea investiției este estimată la aproximativ 7 milioane de lei. „În urmă cu patru ani a fost depusă documentația pentru construcția a 20 de locuințe pentru tineri. Am început de la proiectare, scoatere la licitație, execuție și iată-ne, în 2025, gata să începem construcția. (Săptămâna trecută n.r.) a fost predat amplasamentul constructorului, urmând ca în cel mai scurt timp să se înceapă lucrările. «Locuințe pentru tineri» este un proiect menit să vină în sprijinul tinerelor familii. Soveja intră în plină reconstrucție pe mai toate componentele: educație, infrastructură rutieră, utilități, energie verde, transport și turism”, a afirmat Ionuț Filimon.
Edilul șef a arătat că Soveja intră într-o perioadă de investiții majore, care vor face localitatea mai atractivă. „Soveja are patru obiective majore, care vor fi duse la bun sfârșit: Modernizarea sistemului de apă în integralitate cu noi surse de captare și infrastructura de utilități, proiect ce urmează să intre în implementare; Finalizarea infrastructurii educaționale, care este o componentă esențială pentru viitorul comunității noastre; PUZ-ul turistic, cea mai mare investiție în turism, care la rândul său va genera câteva zeci sau chiar sute de locuri de muncă și activitățile comerciale conexe activităților turistice; Infrastructura rutieră, sistematizarea și modernizarea tuturor drumurilor comunale din localitate. Toate aceste obiective fac din localitatea noastră una atractivă și deschisă către noi oportunități. Soveja are viitor!”, a adăugat primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon.





Este bine ca se fac, dar vom vedea ce utilitate au. O comuna cu aproape 2000 de locuitori, jumatate cu batrani si depopulata semnificativ, ca mai toate localitatile rurale, cu tineret plecat peste mari si zari, investitia este pusa sub semnul intrebarii. In primul rand trebuie sa creezi locuri de munca, tineretul sa fie determinat sa se intoarca la glia natala, sa beneficieze de un venit, apoi vorbim de astfel de locuinte.
Sunt destule case parintesti goale, care asteapta sa fie renovate si locuite cum era candva. Ce sa faca tineretul, sa se uite de la balcon cum circula ursul prin sat?
Este doar o opinie si tratati-o ca atare, nu este o carcoteala.
Oricum, spor la treaba!