Un restaurant din Vrancea, prin administratorul său, a fost sancționat anul trecut, după ce un vecin al locației a sunat la 112 pentru a se plânge de zgomot. Polițiștii trimiși la fața locului au constatat că sesizarea se confirmă, și că la nunta care avea loc la respectivul restaurant muzica era prea tare, astfel că a fost dispusă o sancțiune în sumă de 1.500 de lei.
În procesul-verbal se arăta că fusese tulburată liniștea publică după orele 22.00, „prin producerea de zgomote cu aparate muzicale”, însă administratorul societății a contestat amenda în instanță, pe considerentul că nu de la restaurantul său se auzea muzică tare, ci de o altă unitate de profil, din apropiere.
În instanță, administratorul a mai susținut și că, oricum, societatea sa nu avea nicio vină, dat fiind că la nunta organizată fusese tocmită o formație, care produsese zgomotele respective, dar și că agentul de poliţie nu avea cum să stabilească cu certitudine de unde se auzea muzica tare.
Pe rând, apărările administratorului au fost analizate de instanță, reținându-se că acesta poartă responsabilitatea inclusiv cu privire la respectarea normelor specifice menţinerii ordinii şi liniştii publice.
„Lucrătorii de poliție care au primit sarcina de a verifica sesizarea au constatat prin propriile simțuri că muzica de la localul deținut de petentă era cea care tulbura liniștea publică, fapt pentru care au dispus măsura sancționării acesteia. Chiar dacă și la celelalte restaurante din zonă se desfășurau evenimente similare, iar intensitatea muzicii era una crescută, nu înseamnă că zgomotul produs în localul petentei era de natură a nu crea disconfort cetățenilor din municipiu.
De altfel persoana care a sesizat problema locuiește pe o stradă aflată în spatele restaurantului (…), aflat la distanță mai redusă față de celelalte două restaurante”, a reținut instanța, conform rejust.ro
Așa că soluția a fost de respingere a acțiunii, „ca nefondată”. Ulterior, administratorul a atacat soluția, fără prea mare succes. Tot „ca nefondat” a fost respins și apelul, la tribunal, prin hotărâre definitivă.
Foto: https://www.freepik.com/