Primăria municipiului Adjud are în derulare un contract ce vizează pregătirea, prepararea şi livrarea zilnică a pachetului alimentar pentru preşcolarii şi elevii Şcolii Gimnaziale „Principele Radu” Adjud în cele două sedii, respectiv Strada Tudor Vladimirescu, Nr.7A, mun. Adjud – învăţământ preșcolar, primar şi gimnazial şi Școala Gimnazială Adjudu-Vechi, Strada Bârlad, Nr. 34– învăţământ preşcolar și primar. Contractul a fost câștigat de societatea Leoservcris SRL pentru suma de 350 de mii lei. Numărul maxim de copii beneficiari ai unităţilor de învăţământ este: 346 copii la Școala Gimnazială „Principele Raduׅ“; 35 de elevi la Școala din Adjudu-Vechi.
Confom calendarului anului școlar 2024-2025 și 2025-2026, s-au avut în vedere 120 zile de şcoală, necesarul de pachete pentru întreaga perioadă fiind de 41.520. „Având în vedere faptul că Şcoala Gimnazială „Principele Radu” Adjud nu dispune de cantină sau spaţii amenajabile în scopul servirii mesei calde la nici unul din cele două sedii în care îşi desfăşoară activitatea, s-a optat ca suportul alimentar să fie un pachet alimentar conform art. 3 alin. (1) punctul c) din HOTĂRÂREA nr. 23 din 28.01.2025 privind instituirea Programului național «Masă sănătoas㻓, se arată în descrierea achiziției.
Programul „Masă Sănătoasă” a fost aprobat de Guvernul României și se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar. Concret, programul implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. La nivelul județului Vrancea, 24 de unități de învățământ sunt prinse în programul „Masă Sănătoasă”, cu 10.232 de elevi vrânceni. Finanțarea Programului se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul autorităților locale.
Foto: Facebook