Ediția: Joi 14 noiembrie 2024 Nr. 6758
Ediția: Joi 14 noiembrie 2024 Nr. 6758

FOTO: Toamna, inspirație pentru unități de învățământ din Vrancea

Postare Facebook/Inspectoratul Școlar Județean Vrancea:

          Liceul “Simion Mehedinți” Vidra a îmbrăcat haine de sărbătoare, cu ocazia desfășurării etapei județene a competiției “Toamna vidreană”, devenită deja tradiție pentru elevii și cadrele didactice din unitatea de  învățământ. La concurs, au participat elevi de la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Focșani, Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” Panciu și, desigur, cei ai instituției gazdă. Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a fost reprezentat de doamna inspector școlar general adjunct prof. Lauriana Ailincuței, care a  felicitat toți participanții la această competiție, pentru talentul deosebit de care au dat dovadă în amenajarea standurilor de prezentare, precum și a măiestriei culinare, dovedită prin produsele expuse spre evaluare și premiere.

          De asemenea, doamna inspector școlar general adjunct Lauriana Ailincuței a transmis cadrelor didactice, părinților și elevilor prezenți îndemnul doamnei inspector școlar general, prof. dr. Livia-Silvia Marcu, de a continua cu încredere participarea în cadrul parteneriatului real școală – părinți – elevi – inspectorat școlar – autorități locale și județene ca cea mai sigură cale de dezvoltare prin educație, a comunităților din care facem parte cu toții. Doamna inspector teritorial Paula Sîrbu a apreciat în mod deosebit costumele populare cu o valoare inestimabilă, pe care elevii din zonele rurale învecinate le-au purtat cu mândrie la acest eveniment de excepție, îmbogățit spiritual de prezența părintelui Miron Ionel, alături de corul de copii din  comuna Irești, precum și de a unui meșter popular, care a făcut o demonstrație de olărit în fața audienței entuziasmate.

          La Vidra, toți elevii au fost câștigători, dincolo de jurizarea oficială, prin experiențele trăite cu intensitate, legate de tradiție, artă și valori spirituale!

Comunicat de presă:

          Preșcolarii grupei mici ,,Boboceii”, de la Grădinița cu Program Prelungit, Nr.1, Focșani, au desfășurat ,,Parada frunzelor de toamnă”, coordonați de prof. Raluca Bratu si prof. Popa Ileana, activitate privită cu entuziasm și bucurie de preșcolari, în conceperea și realizarea costumelor. Prichindeii îmbrăcaţi în cele mai inedite costume de carnaval au defilat mai timizi sau mai îndrăzneţi, pe scena decorată cu frunze ruginii, sub privirile încântătoare ale personalului grădiniței și doamnei director Călin Luminița!  Acțiunea a avut drept scop valorificarea cunoştinţelor şi deprinderilor preşcolarilor acumulate pe parcursul proiectului tematic ,,Toamna”, în cadrul căruia au fost abordate conținuturi referitoare la caracteristicile anotimpului toamna, bogățiile toamnei (fructe, legume, flori), și altele.

Toamnă cu miros de basm la Grădinița din Gugești

          Grădinița cu Program Prelungit din comuna Gugești a găzduit la finele săptămânii Festivalul Toamnei, eveniment ce a adus multă bucurie și culoare în rândul comunității școlare. Într-o atmosferă plină de voie bună, copii, părinții și cadrele didactice și-au dat mâna pentru a celebra roadele bogate ale acestui anotimp. Fiecare grupă a pregătit prăjituri de casă, bucate alese, fructe și legume proaspete. De la dovleci aurii și mere parfumate, până la tarte delicioase și plăcinte calde. Vizitatorii au fost întâmpinați cu delicii pentru toate gusturile. La reușita acestui moment special și-au adus contribuția următoarele cadre didactice: Panait Natalia, Vatră Florența, Măgureanu Mihaela, Jipeanu Oana, Morhan Mădălina și Mocanu Luiza. „Ne-am simțim foarte bine la Festivalul Toamnei și am pregătit multe bunătăți de toamnă și tradițional românești”, a spus Gina Soare, mama unui copil. „Pentru Festivalul Toamnei am pregătit tot felul de bunătăți alături de colegii mei, ca de exemplu: prăjituri, plăcintă de mere”, a spus Matei Grosu, un copil de la grupa mare. „Avem aici de toate,  plăcintă cu mere, cornulețe, nuci și ștrudel. Ne bucurăm așa și noi și de mâncare, plus că petrecem foarte mult timp împreună”, a spus și Ștefania Dascălu, o fetiță de la grupa mare. Festivalul nu a însemnat doar gusturi alese, ci și momente de unitate. Părinții au contribuit cot la cot cu  piticii și doamnele educatoare pregătind împreună atât produsele expuse, cât și decorurile, care au transformat grădinița într-o veritabilă sărbătoare de toamnă. „Suntem o comunitate foarte frumoasă și toate proiectele le facem împreună, părinți, educatoare și copii, asta ne dezvoltă foarte mult și ne apropie să ne creștem copiii frumos”, a precizat educatoarea Florența Vatră.

          Aurel ȘELARU

Carnavalul toamnei, sărbătorit de elevii de la Tîrîtu

          Elevii din clasa a II-a și a IV-a, de la Școala Primară Tîrîtu, au sărbătorit într-o atmosferă de poveste Carnavalul Toamnei. Conform datelor furnizate de învățătoarea Ionelia Sfîrlea, „Carnavalul toamnei” este un proiect educativ al Școlii Primare Tîrîtu, unitate de învățământ structură a Școlii Gimnaziale „Dr.Costică Bălan” Poiana Cristei. Cadrul didactic a precizat că pe parcursul acestui proiect a urmărit la elevi spiritul lucrului în echipă, socializare și de promovare a unei alimentații sănătoase. În cadrul carnavalului copiii au avut ocazia să le prezinte părinților un program artistic alcătuit din cântecele, poezii, sceneta „Zâna toamnă și bogățiile ei”. Copiii au defilat îmbrăcați în costume specifice toamnei, au realizat desene, au participat cu voie bună la activități poetice și muzicale. De asemenea, au organizat o paradă a coșurilor de toamnă, ocazie cu care au dovedit că sunt originali, creativi și au imaginație. După prezentarea programului artistic, părinții i-au răsplătit pe cei mici cu bunătăți specifice acestui anotimp: plăcintă cu mere, dulceață și prăjituri. A fost o zi minunată, în care bucuria copiilor a dat viață și culoare. „E octombrie în calendar, e toamnă autentică în grădini, livezi și păduri. Nici cel mai talentat pictor nu ar reuși să surprindă în culori perfecte, și totuși, atât de bine combinate, de la cele mai aprinse până la tonurile cele mai pale, pasteluri cum n-ai ocazia să privești prea des, nuanțe pe care doar natura în măiestria ei a reușit să le aducă la desăvârșire. La acest spectacol magnific al naturii omul este spectator. Aceeași candoare de emoție și culoare a cuprins înainte de venirea vacanței, și Școala Primară Tîrîtu, clasele a doua și a patra”, a precizat învățătoarea Ionelia Sfîrlea. 

          Aurel ȘELARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?