Ediția: Sâmbătă 7 Decembrie 2024. Nr 6774
Ediția: Sâmbătă 7 Decembrie 2024. Nr 6774

O fată de 16 ani a reușit să adune mii de euro, susținând că e măicuță și are „har” pentru dezlegarea farmecelor

O tânără, care acum are aproximativ 18 ani și trei copii, a fost condamnată pentru înșelăciune, după ce s-ar fi dat drept măicuță cu „har” pentru a dezlega farmace și a rezolva anumite probleme. În acest fel, pe când avea doar 16 ani, tânăra a reușit să convingă o altă femeie să îi trimită în total 3.500 de euro.

Din ce a relatat partea vătămată, la sfârșitul primăverii anului 2022, la îndemnul fostului ei iubit, a luat legătura cu o persoană care s-a recomandat a fi măicuță, considerând că aceasta o putea ajuta cu problemele personale și medicale cu care se confrunta. Și, timp de câteva luni, s-au tot conversat prin mesaje, ba chiar i-a trimis diverse sume de bani, deși nu se întâlniseră și nu știa cum arată interlocutoarea sa.

A mers pe încredere, cum s-ar spune, mai ales că falsa măicuță o asigura că se roagă pentru ea împreună cu preoții de la mănăstire și că totul o să fie bine. Rugăciunile nu erau însă gratis, iar partea vătămată a încetat să îi mai trimită bani abia în septembrie 2022, când i-au fost solicitați alți 700 de euro dacă dorește să vadă rezultatele rugăciunilor.

În acel moment, persoana vătămată a realizat faptul că a fost înșelată, iar ulterior a contactat-o telefonic pe măicuță și i-a solicitat să îi restituie banii, însă aceasta i-a spus că nu are de unde. Așa a început ancheta, iar pe parcurs s-a descoperit că falsa măicuță avea cont pe o rețea de socializare, în care promitea „deschidere de tarot gratuită rezultate garantate în 48 h” și „împreunez dezleg cununi legate te scap”, dar și un site.

Ba chiar au fost analizate și câteva înregistrări telefonice în care erau surprinse două voci feminine – una aparținând „măicuței”, care cerea bani în schimbul „lucrărilor” efectuate, invocând că este necesară cumpărarea unor obiecte bisericești ce vor servi la efectuarea de ritualuri:

,,Și ucenica mea, Maica Stareță, care a stat de vorbă cu dumneavoastră este tocmai din (…) și am rugat-o foarte frumos să mă ajute la lucrarea dumneavoastră. Toată suma pe care o aveți aicea, vor fi descântați și trimiși la dumneavoastră fiindcă noi nu avem ce să facem cu banii dumneavoastră, femeie! Eu sunt o măicuță care lucrez cu lucrul sfânt, cu lucrul curat. Mie în afară de un pahar cu apă, mie nu îmi trebuie nimica pe zi (…) doar facem descântarea, vă depunem bănuții înapoi garantat, cu siguranță, sută la sută. (…) puteți să faceți în seara asta, puteți îl face, vă rog. Ca să achit domnului cu comenzi. Fiindcă noi din seara asta trebuie să ne apucăm cu 7 preoți și 7 măicuțe, de la miez de noapte, până a răsărit soarele”.

Tânăra a susținut că nu a avut legătură cu înșelăciunea, având și explicații. Însă ulterior, la sediul Serviciului de Probațiune, a admis că a postat pe două rețele de socializare mai multe anunțuri prin care se oferea să rezolve diverse probleme cu ajutorul harului pe care îl posedă, iar la un moment dat a fost abordată de un bărbat care o curta, dar care s-ar fi oferit și să îi aducă o clientă.

Așa a ajuns tânăra inculpată să fie căutată pentru înlesnirea succesului în dragoste, admițând și că a cerut bani, din care ar fi achiziționat diverse bunuri cu care a desfășurat ritualuri constând în intonarea de rugăciuni, descântece etc. Mai mult, tânăra a povestit că ulterior, pentru că partea vătămată nu vedea rezultatele „lucrărilor”, dar și pentru că nu a cedat avansurilor bărbatului, cei doi au decis să depună plângere împotriva sa.

Când a fost vorba de o sentință, instanța a avut în vedere că tânăra avea doi copii – de 1 an și 2 ani, iar la data evaluării era însărcinată şi aştepta să se nască cel de-al treilea copil. Și, totodată, „vârsta inculpatei la data comiterii faptelor, respectiv 16 ani, astfel că apreciază că există reale şanse de îndreptare pentru inculpată cu o mai mare implicare din partea mamei sale”.

          Astfel că pedeapsa a fost una mai blândă, doar că între timp tânăra a fost arestată într-un alt dosar… împreună cu părinții săi. „Constată că infracţiunea de înşelăciune, (…) (faptă comisă în perioada iunie – septembrie 2022), pentru care inculpata (…) a fost dedusă judecăţii în prezenta cauză, este concurentă cu infracțiunea de furt calificat, (…) (data faptei 25.03.2022), sancţionată prin sentinţa penală (…) cu măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni.

(…) aplică inculpatei minore (…), măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi, pentru săvârşirea celor două infracţiuni concurente de mai sus. (…) admite în parte acțiunea civilă (…) şi obligă pe inculpata (…), la plata sumei de 3.500 de euro, cu titlu de daune materiale, către partea civilă (…). Respinge restul pretenţiilor civile ca neîntemeiate. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în sentință.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?