Primăria Adjud continuă demersurile pentru implementarea proiectului ,,Înființare centrale fotovoltaice pentru consum propriu în cadrul UAT Municipiul Adjud, județul Vrancea”. În acest sens, municipalitatea de pe Trotuș a scos la licitație un alt contract care vizează lucrările de realizare a branșamentelor electrice și racordarea centralelor fotovoltaice la punctele de consum în vederea dobândirii calității de prosumator. Valoarea contractului este de aproximativ 1,8 milioane de lei. Durata contractului este de 2 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Centralele fotovoltaice ce urmează a fi racordate la sistemul energetic se află amplasate în 21 de puncte situate pe raza Municipiului Adjud. Principalele instituții beneficiare sunt: Spitalul Municipal Adjud, 4 Școli, 2 Colegii, Gradinițe, Primăria, Direcția de asistență socială, Casa de Cultură „Tudor Vornicu”, Clădire piață, Săli de Sport, iluminatul public al orașului.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Scopul proiectului este utilizarea energiei din surse regenerabile la nivelul UAT Adjud prin achiziționarea unor centrale electrice fotovoltaice pentru susținerea consumului propriu și pentru a crește nivelul de independență energetică, contribuind astfel la obiectivele programului privind consumul final de energie provenită din surse regenerabile. Proiectul are drept obiective specifice: Achiziție centrale electrice fotovoltaice cu o putere instalată de minim 647 KW pentru producția de energie din surse regenerabile în vederea creșterii nivelului de independență energetică și reducerii anuale a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 247,76 echivalent tone CO2. Rezultate finale în urma implementării proiectului: În urma implementării proiectului, solicitantul va contribui la creșterea capacității de producere a energiei a unităților ce folosesc surse regenerabile, precum și la scăderea anuală a gazelor cu efect de seră la sfârșitul perioadei ca urmare a înlocuirii producției de energie care nu este din surse regenerabile și scăderea anuală a gazelor cu efect de seră.