Ediția: Duminică 8 septembrie 2024 Nr. 6709
Ediția: Duminică 8 septembrie 2024 Nr. 6709

114.000 lei, suma pentru documentațiile și asistența tehnică la proiectul privind reparațiile capitale și extinderea sediului Judecătoriei Adjud

Se cheltuie mai puțin de jumătate din suma calculată inițial a fi necesară pentru serviciile de elaborare a documentaţiilor tehnico-economice şi a celor de asistenţă tehnică pe parcursul executării lucrărilor la obiectivul de investiţii „Reparații capitale și extindere sediu – Judecătoria Adjud”. Scos la licitație pe SEAP la o sumă estimată de 305.042 lei, contractul a fost încredințat luna trecută pentru 114.000 lei, unei societăți din Iași.

În această sumă, preciza Tribunalul Vrancea ca ordonator de credite, intră proiectul tehnic pentru autorizarea executării lucrărilor, respectiv pentru desfiinţarea lucrărilor, dacă este cazul, avize şi acorduri necesare în faza PT; proiect tehnic şi detalii de execuţie; verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie; asistenţă tehnică acordată beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziţie publică a contractului de lucrări, asistenţă tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuţiei lucrărilor pe toată durata de implementare a proiectului.

Totodată, se așteaptă și „elaborarea proiectului ,,as built”, care va intra în componenţa cărţii tehnice a construcţiei”. Investiția finală propusă era explicată prin aceea că este nevoie de asigurarea „minimului de siguranță în exploatare a clădirii, adaptarea funcțiunilor existente în vederea bunei desfășurări a activităților specifice, asigurarea unor sisteme de amenajare adecvate, asigurarea unor sisteme adecvate de instalații, asigurarea tuturor utilităților specifice”. Și, din ce se detalia în documentație, Judecătoria Adjud, care are mai multe corpuri, are nevoie neapărat de intervenții.

Corpurile de clădire sunt construite în anii 50 – 60, și parte din ele „se află într-o stare de degradare a elementelor structurale și nestructurale prezentând degradări, datorate cauzelor seismice și neseismice, a infiltrațiilor apelor. (…) în diferite perioade s-au refăcut finisajele, fără a fi consolidate zonele degradate. În acest mod, fisurile au fost acoperite, unele s-au redeschis, altele însă au rămas nevizibile. (…)

Condițiile de exploatare nu au fost bune, singurele lucrări efectuate s-au realizat la corpul C4 și construirea modulului 1 a corpului C1, conform proiectului din 1993”. Urmare a lucrărilor de intervenție propuse, C1 urmează a fi reconfigurat, adăugându-se totodată spații pentru holuri primire și cameră jandarm, iar la C3 trebuie adăugat un culoar de trecere până la C1. În același timp, la toate clădirile se dorește adăugarea unui strat de termoizolație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?