Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

ITM Vrancea marchează 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii

COMUNICAT  DE  PRESĂ

“25 de Ani – Cel mai bun rol jucat este următorul”

                Pe data de 11 iulie 2024 se împlinesc 25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii.

Ziua de 11 iulie a devenit “Ziua Inspecției Muncii”, prin adoptarea Legii nr. 337/2018 privind statutul inspectorului de muncă, fiind marcată anual, România alăturându-se astfel altor state europene în care–și desfașoară activitatea organisme similare. Prin Legea nr. 108/1999, pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, aceasta funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, și îndeplinește funcția de autoritate de stat prin care se asigură exercitarea controlului în domeniul relațiilor de muncă, securitații și sănătății în muncă și supravegherea pieței.

                Cu această ocazie, dorim să evidențiem activitatea desfășurată de-a lungul celor 25 de ani de la inființarea Inspecției Muncii și pâna in prezent, activitate ce a condus la depistarea a numeroase cazuri de muncă nedeclarată, precum și la prevenirea unor evenimente ce puteau degenera în accidente deosebit de grave cu urmări nedorite.

                Pe lângă activitatea de control, Inspecția Muncii si Inspectoratele Teritoriale de Muncă sunt preocupate in permanent de consiliere, informare, dar si de atenționarea atât a angajatorilor cât și a angajaților cu privire la importanța cunoașterii si respectării legislației din domeniul relațiilor de muncă, al securitații și sănătății in muncă și supravegherea pieței.

                Pentru marcarea și celebrarea zilei de 11 iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea va desfășura acțiuni de informare și constientizare prin intâlniri cu reprezentanți ai angajatorilor din județ, reprezentanți ai sindicatelor, în cadrul cărora vor fi prezentate noutăți legislative in domeniul relațiilor de muncă, securitații si sănătății in muncă si supravegherea pieței, precum si răspunsuri pe diverse problematici din domeniul de competență.

                Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea mulțumește pe această cale autoritaților si instituțiilor publice județene pentru buna colaborare in desfașurarea acțiunilor comune.

                La Mulți Ani tuturor inspectorilor de muncă. Cu această ocazie dorim să le mulțumim pentru răbdarea și perseverența in activitatea dumnealor, pentru realizările si eforturile depuse in toți acești 25 de ani de activitate. 

                La Mulți Ani, Inspecția Muncii!            

Eliza Botezatu

Inspector șef

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?