Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Vrancea. Sesizare penală în cazul unei firme, pentru evaziune de peste patru milioane lei

          Fiscul vrâncean a recuperat 24,9 milioane lei în urma inspecțiilor fiscale realizate în prima jumătate a anului. Controalele s-au finalizat și cu o sesizare penală pentru o firmă unde prejudiciul estimat a fost de 4,48 milioane lei.

Reprezentanții Administrației Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea au arătat că verificările au vizat contribuabilii cu potenţial de evaziune şi fraudă fiscală ridicat, selectaţi în baza criteriilor de risc fiscal. În cadrul inspecțiilor fiscale, finanțiștii au urmărit respectarea reglementărilor fiscale şi financiar contabile şi implicit achitarea tuturor obligaţiilor către bugetul general consolidat.

„În semestrul I 2024, activitatea curentă a Inspecţiei Fiscale Vrancea s-a materializat într-un număr de 237 controale din care 202 controale au fost efectuate la contribuabili persoane juridice, iar 35 controale la persoane fizice.

În urma acestor verificări a fost atrasă suplimentar la bugetul general consolidat suma totală de 24,90 milioane lei. De asemenea a fost diminuată pierderea fiscală la 6 agenţi economici în valoare totală de 0,61 milioane lei.

Taxa pe valoare adăugată reprezintă 61,93 % (15,42 milioane lei ) din totalul sumelor atrase suplimentar urmate de cele din impozitul pe profit cu 17,67 % (4,40 milioane lei)”, se arată în raportul AJFP Vrancea.

          De asemenea, în urma inspecțiilor fiscale au fost instituite 5 măsuri asigurătorii în valoare totală de 3,45 milioane lei atunci când s-a considerat că există pericolul ca agentul economic să se sustragă, să îşi ascundă ori să îşi risipească patrimoniul. În primul semestru au fost realizate 222 verificări documentare la 184 contribuabili persoane juridice şi 38 contribuabili persoane fizice, fiind stabilite obligaţii fiscale principale în valoare totală de 7,95 milioane lei.

          „În vederea armonizării procedurilor de control fiscal cu tendinţele internaţionale potrivit căreia activitatea de control fiscal devine ultima pârghie a administraţiei fiscale pentru realizarea conformării la declarare s-a optat

pentru abordarea adaptată şi progresivă a formelor şi acţiunilor de control fiscal. În acest sens în vederea creşterii conformării la declarare a contribuabililor s-au desfăşurat acțiuni de verificare documentară care presupun interacţiunea de la distanţă cu contribuabilul”, precizează AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?