Ediția: Miercuri 24 iulie 2024. Nr. 6677
Ediția: Miercuri 24 iulie 2024. Nr. 6677

Mărășești. Piste pentru bicicletă pe arterele principale

          Primăria Mărășești are în derulare un proiect care vizează dezvoltarea infrastructurii locale. Este vorba despre „Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste de biciclete în orașul Mărășești, județul Vrancea”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea investiției este de 1,6 milioane de lei.

          Proiectul prevede realizarea pistelor pentru biciclete, în lungime de 2,5 kilometri, precum și amenajarea lor cu bănci și rasteluri de biciclete. Concret, vor fi piste pentru biciclete pe străzile Republicii și Doinei (pe aceasta, pe două tronsoane), platforma având în total 2,80 m – 1,4 m pe fiecare sens. Pe lângă piste vor fi amplasate 15 bănci, 21 de indicatoare rutiere, 186 marcaje tip pistă de biciclete și 23 de marcaje de traversare, precum și 8 rastele pentru biciclete.

„În UAT Mărășești nu există infrastructură pentru transport alternativ pe anumite tronsoane de străzi din oraș (biciclete, trotinete, etc); bicicliștii sunt participanți la trafic, vulnerabili față de alte categorii (…); un sistem integrat de piste de biciclete facilitează un stil de viață sănătos, ce încurajează locuitorii în vederea utilizării bicicletei în deplasările lor, indiferent de context sau motivul deplasării; în principal, din punctul de vedere al utilizatorilor, principalele cerințe ale acestora sunt legate de lipsa benzilor dedicate circulației pentru biciclete, siguranța circulației și lipsa parcărilor, acestea fiind principalele motive pentru care nu se utilizează (mai frecvent) bicicleta”, se arată în descrierea investiției.

Foto cu rol ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?