Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Bani prin PNRR pentru reabilitarea unui bloc din Adjud

            1.361.180,58 lei este suma pe care autoritățile din Adjud au calculat-o a fi necesară pentru execuția de lucrări pentru proiectul „Lucrări de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe din Municipiul Adjud etapa a IV -a, bloc 1, scara 1 și 2, strada Libertății, nr. 3”. Banii vin prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar durata de execuție a lucrărilor a fost calculată la 8 luni.

Aceasta în condițiile în care, conform expertizelor realizate, clădirea, construită și dată în folosință în anii 60, „este funcțională, fiind într-o stare de degradare, cu tencuială exterioară parțial căzută, cu acoperișul neetanș la acțiunea ploii și a zăpezii și cu vitraje necorespunzătoare din punct de vedere al rezistenței termice normale. (…) Datorită faptului că nu se observă degradări majore sau efecte ale unor tasări diferențiate, se poate presupune că acestea (fundațiile – n.r.) s-au comportat bine în timp. (…) Tâmplăriile actuale nu sunt montate corespunzător, fiind prezente urme de inflitrații și condens la nivelul glafurilor. (…) Trotuarul de protecție al clădirii nu are pante de scurgere evidențiate, fiind pe alocuri desprins față de pereți (soclu). Există cabluri, antene, conducte și aparate de aer condiționat montate pe fațadele imobilului ce vor necesita desfacere și remontare în vederea realizării lucrărilor de anvelopare”.

Date fiind concluziile expertizelor, la cele două scări urmează a fi realizată izolarea termică a fațadelor – atât partea opacă cât și partea vitrată, vor fi montate rulouri exterioare, vor fi achiziționate și montate sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, iar corpurile de iluminat din spațiile comune vor fi înlocuite cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, urmând a fi înlocuite și circuitele electrice.

Totodată, va fi realizată și repararea acoperișului tip terasă, a sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei și a trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului de locuințe, vor fi refăcute finisajele interioare în zonele de intervenție, va fi efectuată termo-hidroizolarea terasei, iar la final vor fi refăcute finisajele interioare aferente spațiilor comune din bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?