Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

ULTIMA ORĂ! REZULTATELE FINALE de la Evaluarea Națională 2024, în județul Vrancea și la nivel național

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a, după contestații, au fost publicate marți, 9 iulie.

LISTELE cu notele și mediile finale obținute de absolvenții clasei a VIII-a din VRANCEA, la Evaluarea Națională 2024, după contestații, pot fi văzute accesând acest LINK!

Notele sunt afișate anonimizat fiecare candidat putând să își vadă notele și mediile finale, prin introducerea codului primit de la școală, la acest LINK!

După soluționarea contestațiilor, tabelul cu cele mai mari note la Evaluare Națională, în Vrancea, rămâne aproape neschimbat față de situația inițială ( nu s-a obținut nicio medie de 10, nici după soluționarea contestațiilor). Printre primele 20, cele mai mari note obținute în Vrancea, la Evaluarea Națională, putem observa că un elev al Colegiului „Unirea” din Focșani a obținut 9,90 la Matematică, în locul notei 9,35, pe care o primise înainte de contestații:

În județul Vrancea, la examenul de Evaluare Națională 2024 au fost depuse 193 de contestatii la Limba română și 183 de contestații la matematică, iar la nivel național a fost înregistrat cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani: la Limba română au fost înregistrate 14.486 de contestații, iar la Matematică 12.731. La limba și literatura maternă au fost 425 de contestații, conform datelor Ministerului Educației.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații la centrele de examen sau le-au transmis electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Miercuri, 10 iulie, va fi anunțată ierarhia candidaților pentru admiterea la liceu, iar joi, 11 iulie, începe completarea opțiunilor în fișele de înscriere. potrivit calendarului oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?