Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

Tinerii care cumpără alcool și tutun, verificați dacă au 18 ani!

Deputatul Laurențiu Marin a precizat că forul legislativ din care face parte a aprobat un proiect de lege prin care vânzătorii sunt obligaţi să ceară buletinul la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun, pentru a verifica dacă tinerii care le cumpără au împlinit vârsta de 18 ani.

Am adoptat în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care vânzătorii şi personalul localurilor sunt obligaţi să ceară buletinul la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun, pentru a verifica dacă tinerii care le cumpără au împlinit vârsta de 18 ani.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare instituirea măsurii de consultare a documentelor de identitate la cumpărarea produselor din tutun şi alcool, în vederea reducerii consumului acestora în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani. Amenda pentru neîndeplinirea acestei obligaţii este cuprinsă între 10.000 lei şi 30.000 lei. Legea merge la promulgare”, a spus deputatul Marin.

De reținut că, începând cu data de 15 martie 2024, este interzisă vânzarea băuturilor energizante minorilor. În prima etapă, cei care încalcă această interdicție riscă amenzi între 5.000 și 20.000 de lei. Ulterior, în cazul în care interdicția privind vânzarea băuturilor energizante către tinerii sub 18 ani este încălcată repetat, autoritățile pot, de asemenea, să decidă suspendarea activității localului public pentru o perioadă de 10 până la 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?