Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

FOTO: Trei formatori din Vrancea, instruiți în Cehia

Trei formatori din Vrancea, Oana Mihai, Virginia Dorobăț și Rareș-Daniel Fătu, împreună cu alți formatori din Italia, Germania, Spania, Grecia, Portugalia și Turcia au participat la cursul internațional de formare Games-Based Learning and Gamification, organizat de ITC International Training Centre la Praga, Cehia.

Conform datelor oferite, în perioada 1 – 5 iulie a avut loc al treilea flux din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Diversitate, incluziune și toleranță în mediul rural prin formare” implementat de Asociația Societatea fără Frontiere Alberto Suraia, proiect care se desfășoară în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Biliești și Primăria Comunei Biliești.

Având în vedere obiectivul principal al proiectului – dezvoltarea programului „Școala părinților din mediul rural”, formatorii prezenți și-au îmbunătățit competențele prin utilizarea unor metode și tehnici de predare inovatoare, centrate atât pe copii, cât și pe adulți, care încurajează rezolvarea unor probleme din lumea reală.

Totodată, formatorii s-au famililiarizat cu practici educaționale europene privind învățarea prin jocuri și elemente specifice acestora, jocuri și strategii pentru dezvoltarea învățării, folosirea codurilor QR, a jocurilor de exterior și a Poveștii Digitale pentru o învățare activă.

Coordonatorul proiectului, Gabriela Bîndar, a precizat că participarea la acest proiect a oferit o imagine de ansamblu asupra celor mai utile și ușor de utilizat jocuri și instrumente pe care le putem integra cu succes în activitățile desfășurate cu părinții, cât și cu copiii, deoarece este demonstrat pe scară largă că jocul poate activa procesele de învățare, făcându-l mai eficient și în acest sens, tehnologia devine și mai motivantă atunci când este folosită în procesul de predare-învățare.

Menționăm faptul că cele două formatoare, Oana Mihai și Virginia Dorobăț, sunt și profesoare pentru învățământul preșcolar la Liceul Tehnologic ,,G.G. Longinescu” Focșani, iar cel de-al treilea formator – Rareș-Daniel Fătu este un tânăr fotbalist de top, titular al echipei Parma Calcio 1913 – Italia cu care noi, vrâncenii ne mândrim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?