Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Atenție la facturile emise pentru persoanele fizice!

Facturile pentru bunurile sau serviciile oferite persoanelor fizice vor trebui raportate în sistemul e-Factura dacă identificarea se face cu ajutorul codului numeric personal. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea au arătat că, în acest caz, livrările de bunuri sau serviciile oferite persoanelor fizice se consideră efectuate în relaţia B2C.

Astfel, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2024, agenții economici, indiferent dacă sunt sau nu înregistraţi în scopuri de TVA, pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii care au locul livrării/ prestării în România  efectuate în relaţia B2C pot transmite facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura.

Începând cu data de 1 ianuarie 2025, persoanele impozabile menționate mai sus au obligaţia să transmită facturile emise în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura. Fac excepţie facturile simplificate emise conform art. 319 alin. (12) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul AJFP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?