Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Fotbal – EURO 2024: Edward Iordănescu – Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt

          Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, marţi seara, după înfrângerea cu Olanda, scor 0-3, şi eliminarea de la EURO 2024, că prima reprezentativă pleacă de la turneul final cu capul sus, însă cu sufletul frânt. „Plecăm cu capul sus, dar cu sufletul frânt. Pentru că ne-am dorit foarte mult pentru români şi pentru noi, după toată emulaţia care s-a creat şi fericirea creată de acest parcurs. Am dat totul ca să mergem mai departe. Încheiem o poveste frumoasă, dar o poveste care poate să aducă în viitor lucruri foarte bune dacă ştim cum să gestionăm acest moment. Pentru fotbalul românesc poate fi un nou început. Eu le mulţumesc băieţilor pentru tot parcursul şi pentru toată implicarea lor, au depăşit limite şi aşteptări. Însă e greu într-o lună de vară să depăşeşti zeci de decalaj între fotbalul nostru şi fotbalul olandez. Asta e realitatea”, a spus tehnicianul la postul Pro Arena.

          „Le cer iertare suporterilor că nu am reuşit să ne ridicăm la nivelul lor. Ei sunt campionii Europei, noi nu suntem. Poate în viitor. Azi primele 20 de minute ne-au aparţinut şi am avut şi ocazii mari. Am făcut această strategie pentru că ştiam că se aşteaptă să cedăm teren şi am vrut să îi surprindem. I-am pus în dificultate, însă la prima ocazie a lor au creat golul. Dar vedeţi că toate golurile sunt acţiuni individuale, pentru că au calitate foarte mare. E trist pentru că am pierdut cu 3-0, însă echipa noastră a dat tot ce a avut mai bun”, a adăugat Iordănescu.

          Întrebat dacă va rămâne sau nu la echipa naţională, Iordănescu a răspuns „Pentru mine lucrurile sunt clare. Sunt mândru de tot ce s-a realizat aici, de echipă, de colegii mei, de munca noastră. Cred că această echipă naţională poate să continue să crească. În ceea ce mă priveşte, spun cu toată sinceritatea că am nevoie de odihnă. Au fost nopţi cu 3-4-5 ore maximum de somn, am nevoie de odihnă. După care cu siguranţă va fi o discuţie cu conducerea federaţiei şi cu preşedintele, cărora le mulţumesc pentru tot suportul. Dar în acelaşi timp va fi o discuţie cu familia mea. Nu ştiu ce o să fie, dar ştiu un lucru clar, în momentul ăsta cred că familia mea are nevoie de mine mai mare decât echipa naţională a României. Cel puţin în acest moment asta simt”.

          „Familia mea are nevoie să îi fiu aproape, pentru că au fost doi ani şi jumătate foarte grei, cu multă muncă, sacrificii, momente grele, cu atacuri foarte multe, cu momente de lipsă de încredere. Nu a fost uşor. Nu pentru mine, dar în special pentru familia mea. După care vom vedea ce vom decide în continuare”, a adăugat Edward Iordănescu, evitând să răspundă clar dacă va continua la conducerea naţionalei.

Contractul selecţionerului echipei naţionale a României, Edward Iordănescu, cu Federaţia Română de Fotbal este scadent la finalul Campionatului European din Germania.

          Fundaşul Radu Drăguşin consideră că naţionala de fotbal a României a părăsit EURO 2024 cu capul sus, afirmând după înfrângerea cu Olanda, scor 0-3, din optimile de finală, că adversarii de marţi pot câştiga cu uşurinţă această ediţie a Campionatului European. „Sunt convins că toţi am lăsat ce am avut mai bun pe teren. Olanda a fost cea care a dominat jocul, a fost echipa mai bună. E echipa care poate câştiga acest European cu uşurinţă. Ieşim cu capul sus, conştienţi că puteam să dăm mai multe României şi să aducem mai multe rezultate ţării noastre. Mie mereu îmi place să cred că se putea mai mult, niciodată nu pot fi mulţumit. Dacă eşti mulţumit se instalează o stare de automulţumire şi nu mai poţi să creşti. Sunt sigur că avem o bază pe care am construit-o şi pe care putem crea foarte multe performanţe şi victorii”, a spus Drăguşin la Pro Arena.

El a mulţumit suporterilor români pentru susţinerea arătată în timpul Campionatului European: „Am o recunoştinţă pentru suporteri, pentru susţinerea pe care am simţit-o zilele astea, nu am simţit niciodată în viaţa mea. Cu siguranţă voi avea multe de învăţat de aici. Afecţiunea şi aprecierea publicului este una de nedescris şi pe calea asta vreau să le mulţumesc din tot sufletul şi să ştie că tot ce am făcut am făcut pentru ei, cu toată inima”.

          Fotbalistul echipei naţionale a României, Răzvan Marin, a declarat, marţi seara, după înfrângerea în faţa Olandei, scor 3-0, şi eliminarea de la EURO 2024, că el şi colegii săi sunt supăraţi şi dezamăgiţi că nu au reuşit să treacă mai departe. „Suntem dezamăgiţi şi supăraţi că nu am reuşit să trecem mai departe, dar cred că am ieşit cu capul sus din acest turneu. Doar că dacă vrem să facem lucruri foarte bune, să ne batem cu o echipă precum Olanda, trebuie să muncim şi mai mult. Ne doream foarte mult şi chiar eram încrezător că totuşi putem trece mai departe. Însă Olanda a fost echipa mai puternică azi şi a reuşit să câştige”, a afirmat Marin la postul Pro Arena.

          El regretă că nu i-a putut face fericiţi încă o dată pe suporterii români. „Primele 20 de minute, până a venit golul, cred că am controlat meciul. Am avut şi ocazii, dominam, însă ştim că Olanda este o echipă foarte puternică şi a venit acel gol, apoi şi accidentarea lui Vasile… lucruri care au schimbat tot. Fanii au fost extraordinari, le mulţumim din tot sufletul pentru că am simţit susţinerea lor şi pe stadion, şi în afara lui. Îmi pare rău că nu am reuşit să îi bucurăm şi în această seară”, a menţionat mijlocaşul.

          Fundaşul Andrei Burcă a declarat, marţi seara, după înfrângerea în faţa Olandei (0-3) şi eliminarea de la EURO 2024, că acest turneu final trebuie să fie doar un început pentru naţionala de fotbal a României. „E o seară tristă pentru noi, le mulţumim fanilor pentru că au fost senzaţionali pe durata întregului turneu. Suntem dezamăgiţi… mă încearcă multe sentimente acum, pentru că ne-am dorit foarte mult de la această partidă. Într-adevăr, ăsta e nivelul. Am fost între primele 16 echipe ale Europei, am terminat grupa pe primul loc şi ne-am bătut de la egal la egal cu toată lumea. Acest turneu trebuie să fie doar un început, să învăţăm, să acumulăm experienţă, să progresăm să nu mai mergem doar din 8 în 8 ani la turnee finale”, a afirmat Burcă la postul Pro Arena.

          „Ne bucurăm că am reuşit să ieşim din grupă de pe primul loc, iar azi am încercat să trecem mai departe. Cred că am început bine, primele 15 minute, chiar am jucat bine, însă a venit acel gol al lor. La prima lor ocazie a venit golul şi ne-am destabilizat puţin, iar ei au prins şi mai multă încredere. Am încercat cât am putut să revenim, însă ei au jucători de foarte mare calitate, iar pe final au venit şi celelalte două goluri, când noi ne-am deschis foarte mult. Le mulţumim suporterilor, ei au fost motivul pentru care noi am intrat mereu pe teren şi am dat totul. Au fost în spatele nostru, au fost primul jucător. Când îi avem lângă noi putem face lucruri măreţe”, a adăugat fundaşul.

          Atacantul Denis Drăguş a afirmat, marţi, după eliminarea echipei de fotbal a României de la EURO 2024, în urma înfrângerii cu Olanda, scor 0-3, că „tricolorii” regretă că nu au putut face mai mult, dar au dat totul la acest turneu final. „E clar că ne doare, ne-am dorit foarte mult să mergem mai departe, să jucăm cât mai mult, să ne bucurăm cât mai mult de aceste sentimente, de aceşti români minunaţi, care ne-au susţinut mereu. Din păcate, ne-am oprit aici, dar cred că am dat totul şi am reuşit să facem lumea fericită. Ne pare rău că nu am putut mai mult, dar am dat totul pe teren şi cred că asta poate fi un exemplu pentru cei mai tineri. Detaliile fac diferenţa la nivelul ăsta. Am început bine, dar suntem un pic supăraţi, pentru că am arătat că puteam să ne batem de la egal la egal sau chiar să trecem mai departe. Am primit gol însă şi de acolo s-au schimbat lucrurile. Şi a doua repriză am început bine, am avut ocazii, dar din păcate atât am putut în seara asta”, a declarat Drăguş la ProTV. „A fost un turneu senzaţional, eu sincer sunt fără cuvinte pentru ceea ce s-a întâmplat aici, suporteri, susţinere, şi tot ce am avut parte în Germania. Cred că ceea ce rămâne după acest European este speranţa pe care am dat-o românilor, inspiraţia pe care am putut să o transmitem copiilor. Oricât de mic ai fi, pentru că am plecat cu ultima şansă la acest European, dacă dai totul, poţi face lucruri mari”, a mai spus Drăguş.

          Căpitanul naţionalei de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a afirmat, marţi, la finalul partidei cu Olanda, pierdută cu scorul de 0-3, că este mândru de toţi colegii săi pentru prestaţia de la EURO 2024. „E greu, toată lumea îşi dorea să ajungem mai departe, să ne continuăm drumul, să ajungem în sferturi. Multe nu cred că ar fi de zis, cred că am început bine primele 15-20 de minute, după care a picat acel gol şi în mare ei au controlat jocul. Iar ultimele două goluri au venit aşa… era normal să lăsăm acele spaţii, trebuia să facem tot ce depinde de noi, nu mai conta dacă era 2-0 sau 3-0. Olanda e o echipă puternică, cu jucători buni, chiar dacă nu au început foarte bine acest EURO. Dar, în general, echipele de acest gen îşi pot reveni sau în fazele eliminatorii pot juca mai bine. Sunt mândru de colegii mei, de staff, de toţi oamenii din jurul echipei naţionale. Pentru că ieşim după fiecare meci fără regrete, lăsăm totul acolo pe teren, pentru ca la final să ne putem privi în ochi şi să ne strângem mâinile. Astăzi am strâns mâna adversarilor, pentru că au fost mai buni şi meritau să câştige. Noi ne-am privit în ochi în vestiar, pentru că ştim că la acest EURO fiecare a făcut ceea ce a deprins de el pentru a ajuta echipa să aibă rezultate. Cred eu că am făcut o treabă bună, au trecut 24 de ani de când nu am mai ieşit dintr-o grupă la un turneu final”, a spus Stanciu la Pro Arena. „Sunt mândru de băieţii din vestiar, dar şi de faptul că sunt român. Şi vreau să le mulţumesc tuturor românilor, chiar sunt numărul unu la ce au putut să facă de când am aterizat în Germania. Jos pălăria pentru ei, pentru cei care au venit în Germania, pentru oamenii care ne-au privit de acasă. Le-am primit mesajele, sper să fie mândri de noi, pentru că jucăm pentru ei. Vrem să-i facem fericiţi şi sper că le-am făcut o vară frumoasă”, a adăugat Stanciu.

          El s-a arătat încrezător şi în ceea ce priveşte calificare echipei naţionale la viitoare ediţie a Cupei Mondiale, din 2026. „Suntem conştienţi că ceea ce va urma va fi şi mai dificil, şi nu mă refer doar la Liga Naţiunilor, ci la anul, la preliminariile pentru Cupa Mondială. Acolo chiar a trecut foarte mult timp de când nu am mai fost şi eu cred că grupul ăsta are tot ce îi trebuie pentru a reuşi să se califice la Mondiale”, a mai spus Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?