Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Asociația Grupul Verde: Promovarea Egalității de Gen și Capacitatea Femeilor în Era Digitală prin Programul nostru de Educație

Comunicat de Presă

            Asociația Grupul Verde este mândră să anunțe inițiativele noastre în sprijinul egalității de gen și capacității femeilor în era digitală, aliniindu-ne cu Rezoluția Parlamentului European din 28 aprilie 2016. Recunoaștem importanța crucială a accesului la tehnologie și educație digitală pentru toate femeile și fetele, și ne angajăm să aducem schimbări pozitive în comunitățile noastre prin programul nostru de Educație.

 

Sprijinirea Femeilor prin Educație Digitală

Programul nostru de Educație este conceput pentru a asigura accesul la internet și la competențele digitale esențiale pentru femei și fete de toate vârstele. În contextul în care accesul la internet este recunoscut ca un serviciu de bază esențial, ne concentrăm pe:

  • Cursuri de Programare și TIC: Organizăm cursuri de programare și tehnologii noi pentru tinere, pentru a reduce decalajele de competențe digitale și a le încuraja să urmeze cariere în știință și tehnologie.
  • Workshop-uri de Software Liber și cu Sursă Deschisă: Promovăm utilizarea software-ului liber și cu sursă deschisă pentru a democratiza accesul la tehnologie și a sprijini egalitatea de gen în sectorul digital.
  • Campanii de Conștientizare și Prevenție a Violenței Digitale: Lansăm campanii pentru a educa comunitățile cu privire la riscurile violenței digitale și pentru a oferi suport victimelor, asigurând un mediu online sigur și respectuos.

 

Parteneriate Strategice pentru Succes

Programul nostru de Educație este susținut de parteneriate esențiale care contribuie la atingerea obiectivelor noastre:

  • Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea: Partenerii noștri de la AJOFM Vrancea joacă un rol crucial în facilitarea accesului femeilor la piața muncii prin oferirea de cursuri de formare profesională și consiliere în carieră. Acest parteneriat asigură că femeile beneficiază de sprijinul necesar pentru a-și găsi locuri de muncă în sectorul TIC și digital.
  • Direcţia de Asistență Socială Adjud: Cu ajutorul Direcției de Asistență Socială Adjud, reușim să identificăm și să sprijinim femeile din grupurile vulnerabile, oferindu-le acces la resursele și programele de formare necesare pentru a se integra în societatea digitală.
  • Implicarea Direcției de Asistență Socială este esențială pentru asigurarea unui mediu sigur și incluziv pentru toate beneficiarele programului nostru.

 

Educație și Formare Continuă

În cadrul programului nostru de Educație, ne concentrăm pe:

  • Educație STEM pentru Fete: Încurajăm fetele să se îndrepte către domenii de studiu asociate cu știința, ingineria, matematica și tehnologia, combatând stereotipurile de gen de la o vârstă fragedă.
  • Învățare pe Tot Parcursul Vieții: Oferim oportunități de formare continuă pentru femeile în vârstă și cele care își reiau cariera, asigurându-se că nimeni nu rămâne în urmă în tranziția digitală.

 

Despre Asociația Grupul Verde

Asociația Grupul Verde este dedicată promovării dezvoltării durabile și a egalității de șanse pentru toate persoanele. Prin inițiativele noastre educaționale și de suport, ne propunem să construim o societate incluzivă și echitabilă, în care toți membrii comunității să beneficieze de oportunitățile oferite de era digitală.

Pentru mai multe informații despre programul nostru de Educație și alte inițiative, vizitați www.grupulverde.ro sau contactați-ne la office@grupulverde.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?