Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

ULTIMA ORĂ! S-au afișat REZULTATELE inițiale de la Evaluarea Națională! În Vrancea, nicio medie de 10, în acest an

Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2024 au fost afișate pe site-ul evaluare.edu.ro.

Pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene, fiecare absolvent de clasa a VIII-a trebuie să introducă în platforma evaluare.edu.ro codul primit de la școală.

Tabelul afișat pe site-ul Ministerului Educației conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La capătul lui este „media la Evaluarea Națională”.

NOTELE ȘI MEDIA fiecărui absolvent de clasa a VIII-a sunt accesibile ANONIMIZAT, LA ACEST LINK:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteC.aspx

REZULTATELE LA NIVELUL JUDEȚULUI VRANCEA (listele candidaților, ordonate după cod, după valoarea mediei și lista școlilor din județ) SE POT VEDEA ACCESÂND ACEST LINK:

http://evaluare.edu.ro/Evaluare/RapoarteJ.aspx?jud=41

În Vrancea, înainte de depunerea contestațiilor, cele mai mari medii la Evaluare Națională au fost, în acest an, două medii de 9,97, obținute de elevi de la Colegiul Național „Unirea” Focșani și Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Focșani, urmate de trei medii de 9,87 și trei de 9,85.


Potrivit unor date publicate în urmă cu puțin timp de Ministerul Educației, în Vrancea, 66,6% dintre candidați au obținut note peste 5 la Evaluare Națională, în acest an. Cele mai multe medii peste 5 la Evaluarea Națională 2024 au fost obținute în județele București, Cluj și Brăila. La polul opus, cele mai puține medii peste 5 vin din județele Vaslui, Călărași, Caraș-Severin, conform datelor publicate de Ministerul Educației. La nivelul întregii țări, procentul notelor peste 5 la Evaluare Națională în 2024 este 74,4% – cel mai slab rezultat din ultimii patru ani.

În același timp, la nivel național, doar 65 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au media 10 la Evaluarea Națională 2024, față de 429 (anul trecut) și 221 (în anul 2022). potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației, date valabile înainte de contestații.

Este al cincilea an în care comunicarea rezultatelor obținute s-a făcut anonimizat, prin coduri individuale, care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Elevii care nu sunt mulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00). Ei vor depune/transmite contestațiile, în plus, vor completa, semna și depune/transmite și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Model cerere contestație – Evaluarea Națională 2024:

model-contestatie-EN-2024

În cazul candidatului minor, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia.

Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?