Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

România va putea exporta produse lactate şi piscicole pe piaţa din China

România va putea exporta produse lactate şi produse piscicole pe piaţa din China, două protocoale în acest sens fiind semnate marţi, la Beijing, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). „Două protocoale semnate astăzi la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate şi produse piscicole din România pentru piaţa chineză. O delegaţie din ţara noastră se află între 30 iunie şi 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

          Preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză şi Protocolul privind inspecţia, carantina şi cerinţele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză. Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice şi a semnării Declaraţiei Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre cele două state, a anunţat ANSVSA.

          În perioada 21-22 aprilie, şeful ANSVSA a primit o delegaţie din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanţi ai Administraţiei Generale a Vămilor, condusă de vice-ministrul Lyu Weihong. „Vice-ministrul Lyu Weihong, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuţii, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal, şi pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare şi fitosanitare, respectiv a accesului pe piaţă al produselor agricole. În acest context, în data de 21 aprilie, preşedintele ANSVSA a însoţit delegaţia chineză într-o vizită la o fermă de bovine şi o unitate de procesare a laptelui din judeţul Prahova. Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitaţia, din partea doamnei vice-ministru Lyu Weihong, de a vizita Administraţia Generală a Vămilor de la Beijing şi de a continua discuţiile”, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?