Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Copii ai militarilor căzuţi sau răniţi în teatrele de operaţii – participanţi la Tabăra de vară pentru cercetaşi

            Copii ai militarilor căzuţi sau răniţi în teatrele de operaţii ori în misiuni interne sau proveniţi din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învăţătură, au participat la ediţia din acest an a Taberei de vară pentru cercetaşi, care a avut loc, între 26 iunie şi 2 iulie, la Predeal. Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Ministerul Apărării Naţionale, ministrul Angel Tîlvăr a participat la ceremonia de închidere a celei de-a XVI-a ediţie a acestei tabere, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, instituţie-parteneră a MApN în organizarea taberei, fiind reprezentat de ministrul Natalia-Elena Intotero. „Ministerul Apărării Naţionale a invitat, la ediţia din acest an a taberei, copii ai militarilor căzuţi sau răniţi în teatrele de operaţii ori în misiuni interne sau proveniţi din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învăţătură. Ministrul Apărării Naţionale a oferit diplome atât micilor cercetaşi participanţi la programul din acest an, cât şi organizatorilor. La rândul lor, cei mici au prezentat oaspeţilor un scurt exerciţiu, în care au demonstrat abilităţile practice dobândite în cele şapte zile de tabără. (…) În acest an, printre tinerii cercetaşi care s-au instruit la Predeal s-au aflat copilul aspirantului (post-mortem) Gheorghe Cătălin Rădoi, căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul de la Tuzla, în 2010 şi cel al plutonierului adjutant Vasile Zbâncă, rănit în misiune de luptă în Afganistan, în anul 2007”, arată sursa citată.

            Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat valoarea de simbol a prezenţei la fiecare ediţie a taberei pentru cercetaşi organizată de MApN a copiilor eroilor Armatei României căzuţi la datorie sau răniţi în misiuni în teatrele de operaţii. „Armata României a fost şi va rămâne o familie unită. Am fost deosebit de onoraţi de prezenţa copiiilor eroilor noştri la această tabără, care este un proiect de suflet pentru noi”, a declarat, conform comunicatului, ministrul Apărării Naţionale.

            Totodată, oficialul a apreciat calitatea pregătirii oferite copiilor şi a fost de părere că şedinţele de alpinism, tehnicile de adaptare în natură, precum şi activităţile sportive au constituit ingredientele principale ale unei experienţe unice, care le va fi de folos acestora în viaţă. „Sunt convins că participarea la această tabără va rămâne pentru fiecare dintre voi o amintire dragă şi că aţi legat prietenii trainice între voi şi cu colegii noştri din Armata României care v-au fost alături pe parcursul acestei săptămâni. A fost o mare plăcere să vă întâlnesc şi vreau să vă mulţumesc pentru seriozitatea cu care v-aţi implicat în activităţile care v-au fost propuse. Am fost foarte impresionat de felul în care v-aţi demonstrat abilităţile de cercetaşi, care sunt convins că vă vor folosi pe viitor, nu doar pentru cei care veţi fi inspiraţi de această tabără pentru a alege o carieră militară, deşi mi-aş dori să fiţi cât mai mulţi care luaţi în considerare această opţiune. Vă doresc tuturor mult succes”, le-a spus ministrul Tîlvăr micilor cercetaşi.

            Ministrul Apărării Naţionale a mulţumit ministrului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Natalia-Elena Intotero, pentru sprijinul acordat acestui proiect important şi a exprimat hotărârea de a extinde acest program pe viitor. Cea de-a XVI-a ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a fost găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti. Activitatea a fost organizată, ca şi în ediţiile precedente, de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, Asociaţia ONOR, cu aportul Statului Major al Forţelor Terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?