Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675
Ediția: Luni 22 iulie 2024. Nr. 6675

Amintiri de neuitat dintr-o excursie organizată de Clubul Seniorilor „Unirea” Focșani

          La începutul săptămânii trecute, membrii Clubului Seniorilor „Unirea” Focșani au plecat într-o excursie de trei zile pe traseul Focșani – Cheia – Brașov. Plecarea a fost în ziua de 25 iunie din spatele Galeriilor de Artă, la ora 6.00. Am făcut o mică pauză pe malul Lacului Leașa din județul Prahova, după care am vizitat Mănăstirile Suzana și Zamfira și ne-am cazat la Pensiunea „Casa Ardeleană” din Cheia, județul Prahova.

          A doua zi am vizitat Muntele Roșu și Muzeul de Flori  de Mină „Mihai Viteazul” din județul Prahova, ce cuprinde piese de o valoare deosebită de patrimoniu național. Aceste piese sunt aduse de la Baia Mare și sunt scoase în urma crăpăturilor scoarței pământului, datorită erupțiilor vulcanice produse acum milioane de ani, ele fiind foarte tari, de diferite forme și culoare albă sau neagră, denumite „flori de mină”, nefiind nicio legătură cu florile obișnuite de câmp.

          Masa – prânz și cină – am servit-o cu mâncarea preparată la Focșani, cum ar fi sărmăluțe și ciorbă de perișoare, brânză cu smântână, friptură la grătar, făcute la pensiune de doamnele pricepute, participante la excursie. A treia zi am plecat de la Cheia spre Brașov, unde am vizitat Biserica Neagră și Muzeul de Istorie, ne-am plimbat prin Brașov, am servit câte o înghețată și am plecat spre Focșani pe altă rută, adică pe Valea Buzăului – Siriu, unde am privit de sus barajul de pământ ce formează Lacul de acumulare, unde este construită Hidrocentrala de la Siriu.

Am mai vizitat și Chihlimbarul din comuna Colți, județul Buzău. În general, toată lumea s-a simțit bine, timpul a fost foarte frumos – nici cald, nici frig. Doamna Năstase Elena a condus grupul impecabil, ca de obicei, și dorim să mai organizeze și alte excursii. De asemenea, mulțumim și domnului Viorel, șoferul autocarului, care a condus excelent pe acest traseu deosebit de periculos. În încheiere, doresc tuturor multă sănătate, pace și Doamne-ajută!

Comentator și participant la excursie, senior Isofache Culică

Sursa foto: https://ghidul-horeca.ro/orasul-brasov/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?