Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676
Ediția: Marți 23 iulie 2024. Nr. 6676

VIDEO și FOTO: Aparatură medicală de ultimă generație, în dotarea Spitalului Militar Focșani

Facebook Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani:

Când tehnologia vine în sprijinul sănătății! Aparatură medicală de ultimă generație a intrat în dotarea Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” Focșani. În cadrul Compartimentului pneumologie pacienții pot beneficia, de acum, de investigații medicale efectuate cu un Videobronhoscop cu autofluorescență EVIS LUCERNA, singurul echipament la această performanță din Vrancea. 

Videobronhoscopul terapeutic BF-1TH190 are capacitatea de a obține imagini AFI (imagine cu autofluorescență) și NBI (Imagini în bandă îngustă). Aceste tehnici fac posibilă diferențierea mai ușoară între inflamație și leziuni maligne, fiind de mare ajutor în lupta împotriva cancerului pulmonar. BF-1TH190 dispune și de funcția unică de rotație a tubului de inserție.

Acest lucru sprijină mai ușor funcționarea și inserarea mai lină. Astfel, pacientului i se asigură confort pe timpul investigației. „Experiența câștigată în Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” ne-a ajutat să ne acomodăm rapid cu aparatura”, a susținut domnul doctor pneumolog Bucur Rareș Cătălin. Compartimentul O.R.L. folosește un audiometru clinic ultramodern cu impedanță și cameră de audiometrie.

Aparatura medicală ajută la diagnosticul hipoacuziilor neurosenzoriale și de transmisie, la depistarea surdităților brusc instalate. Astfel, măsurarea gradului de percepție a cuvintelor și imitația acustică pentru funcționarea corectă a lanțului osicular din urechea medie se efectuează de către medicii ORL asigurând cele mai bune condiții pacientului. Acesta va sta într-o cabină izolată fonic și i se vor analiza sunetele percepute de ureche.

Preocuparea pentru a asigura pacienților accesul la aparatură performantă, operată de cei mai buni specialiști, este prioritatea noastră.

Sănătate, vocație, tradiție!

Text/ foto/ video: p.c.c. medic Dr. Huzum Mihaela, p.c.c. medic Merchea Simona, p.c.c. medic Bucur Rareș Cătălin/ plutonier adjutant Adrian Galiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?